Iohannis: Romanii plecati se vor intoarce atunci cand in tara noastra va fi o meritocratie

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 17:20
3241 citiri
Iohannis: Romanii plecati se vor intoarce atunci cand in tara noastra va fi o meritocratie
Foto: Administratia Prezidentiala

Romanii plecati se vor intoarce in tara atunci cand in Romania va fi o meritocratie si cand va exista un nivel de trai suficient pentru ei, a declarat, marti, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, in cadrul evenimentului "Presedintele Romaniei in dialog cu mediul de afaceri", organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

"Vom reusi sa avem o miscare inversa, adica sa vina romanii inapoi acasa, atunci cand vom reusi sa avem o meritocratie si cand vom reusi sa avem un nivel de trai suficient pentru ei.

De mult nu mai conteaza doar banii, conteaza calitatea scolii, calitatea sistemului de sanatate, nivelul de garantare a pensiilor si multe alte lucruri. Ma tem ca, la majoritatea acestor capitole, progresele facute de Romania sunt optimizabile", a spus Iohannis.

Presedintele Romaniei a mai spus ca, in ceea ce priveste piata muncii din Romania, sunt din ce in ce mai putini tineri care lucreza.

"Si din tot mai putini care sunt, multi pleaca. Si ajungem cu siguranta la intrebarea ce facem cu romanii, care sunt majoritatea bine pregatiti, dar care au preferat in ultimii 27 de ani sa paraseasca tara. Foarte multi au plecat dintr-un spirit aventurier. Unii au plecat pentru ca nu vad sanse pentru cariera lor", a mai zis Iohannis.

Ce romani vor putea calatori fara viza in Canada, incepand cu 1 maiNumarul imigrantilor romani si bulgari veniti in Marea Britanie a atins un nivel recordGermania are de gand sa reduca drastic accesul imigrantilor din UE la ajutoarele sociale ...citeste mai departe despre "Iohannis: Romanii plecati se vor intoarce atunci cand in tara noastra va fi o meritocratie" pe Ziare.com

#Iohannis romani diaspora, #Iohannis oameni afaceri , #Stiri Guvern