Iohannis se adreseaza azi Parlamentului in legatura cu modificarea codurilor penale

Marti, 07 Februarie 2017, ora 06:47
4516 citiri
Iohannis se adreseaza azi Parlamentului in legatura cu modificarea codurilor penale
Foto: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis se adreseaza Parlamentului, marti, de la ora 12.00, cu un mesaj legat de modificarea codurilor penale si de reactiile generate de aceasta.

Liderii coalitiei guvernamentale i-au cerut ca mesajul sa contina si un apel la calm, in contextul amplelor proteste in mai multe orase ale tarii.

Presedintele Iohannis a trimis, vineri, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului prin care le-a adus la cunostinta intentia sa.

"Doresc sa adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificarile aduse de catre Guvern legislatiei penale, precum si la evenimentele generate de acestea. Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 7 februarie 2017, ora 12.00. Va rog sa primiti asigurarea intregii mele consideratii", se arata in scrisoare.

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au dat curs solicitarii lui Iohannis astfel incat sedinta de plen reunit care va incepe la ora 10 pentru a dezbate bugetul va fi intrerupta pentru ca deputatii si senatorii sa asculte mesajul prezidential. Dupa mesajul acestui dezbaterile pe buget vor fi reluate.

Chiar daca Guvernul a aborgat mult contestata OUG 13/2017, presedintele va aborda acelasi subiect pe care l-a anuntat initial.

"Maine, la ora 12:00, ma voi adresa Parlamentului Romaniei. Modificarile legislatiei penale initiate de Guvern, care au generat o puternica reactie civica, trebuie aduse in atentie si de la tribuna Legislativului. Va invit sa ma urmariti!", a scris presedintele, luni, pe Facebook.

La mesajul presedintelui va asista si primul-ministru Sorin Grindeanu, potrivit programului oficial al acestuia anuntat de biroul de presa de la Palatul Victoria.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, si-a exprimat speranta luni, la Parlament, ca mesajul pe care presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa il adreseze in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului va fi unul echilibrat, iar seful statului va lansa un apel la calm si stabilitate asa cum au facut si social-democratii.

La randul sau, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu i-a adresat presedintelui Iohannis, luni, o scrisoare deschisa in care ii cere sa uzeze de influenta sa asupra protestatarilor pentru a-i determina pe acestia sa puna capat manifestatiilor.

Tariceanu spune ca ordonanta 13 a fost abrogata, cabinetul Grindeanu a facut pasul inapoi, ceea ce poate fi interpretat ca o recunoastere implicita a greselii comise in ac ...citeste mai departe despre "Iohannis se adreseaza azi Parlamentului in legatura cu modificarea codurilor penale" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis mesaj Parlament, #Klaus Iohannis ordonanta cod penal , #Stiri Guvern