Iohannis se intalneste vineri cu Donald Trump. Discutiile vor dura aproape o ora

Joi, 08 Iunie 2017, ora 18:33
983 citiri
Iohannis se intalneste vineri cu Donald Trump. Discutiile vor dura aproape o ora
Foto: Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis se intalneste vineri, la Washington, cu omologul sau american, Donald Trump, si cu secretarul de stat american Rex Tillerson.

Potrivit agendei, presedintele Iohannis se va intalni vineri, la Departamentul de stat, cu secretarul de stat Rex Tillerson, iar apoi va fi primit la Casa Alba de omologul sau american, Donald Trump, cu care va avea convorbiri tete-a-tete si oficiale.

In programul oficial se poate observa ca discutiile dintre cei doi presedinti vor dura aproape o ora.

Ulterior, seful statului va sustine o declaratie de presa la sediul Ambasadei Romaniei la Washington.

Seful statului a declarat miercuri ca intalnirea pe care o va avea vineri cu presedintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din Romania, dar si asupra comunitatii romanesti din Statele Unite.

"Sunt fericit sa pot impartasi povestea noastra de succes presedintelui Trump, vineri, cand vom avea convorbiri la Casa Alba. Intalnirea noastra va fi importanta nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului roman de acasa, asupra comunitatii romanesti din SUA, asupra comunitatilor de afaceri din tarile noastre si asupra tuturor celor care au depus eforturi (...) pentru a face relatia noastra mai solida", a afirmat Iohannis in cadrul dezbaterii "20 Years After - The Relevance of the Romanian - U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context", organizata de Heritage Foundation.

Administratia Prezidentiala arata intr-un comunicat transmis, saptamana trecuta, ca intrevederea celor doi inalti oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare si extindere a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv in contextul in care in acest an se implinesc 20 de ani de la lansarea acestuia.

"Presedintele Klaus Iohannis va aborda prioritatile de actiune in cadrul relatiei bilaterale si va reconfirma angajamentul ferm al tarii noastre de a ramane un aliat predictibil, stabil si de incredere al Statelor Unite", preciza Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza pana vineri o vizita in Statele Unite ale Americii.

Iohannis se intalneste la Washington cu directorul CIAIohannis a fost decorat in SUA pentru intarirea democratiei si statului de drept. A dedicat premiul poporului romanIohannis, in SUA: Sunt fericit sa impartasesc povestea noastra de s ...citeste mai departe despre "Iohannis se intalneste vineri cu Donald Trump. Discutiile vor dura aproape o ora" pe Ziare.com

#Iohannis intalnire Trump Washington , #Stiri Guvern