Iohannis sesizeaza CCR in cazul unor prevederi privind retrocedarea unor imobile

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 21:05
978 citiri
Iohannis sesizeaza CCR in cazul unor prevederi privind retrocedarea unor imobile
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a transmis CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra unui act normativ referitor la masurile pentru finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist, precum si la retrocedarea unor bunuri imobile care au apartinut cultelor religioase din Romania.

In sesizarea transmisa presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, seful statului face referire la legea privind aprobarea OUG nr. 21/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, precum si a art. 3 din OUG nr. 94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au apartinut cultelor religioase din Romania.

Actul normativ vizeaza stabilirea unor masuri necesare in vederea deblocarii si accelerarii procesului de restituire in natura sau prin echivalent a ...citeste mai departe despre "Iohannis sesizeaza CCR in cazul unor prevederi privind retrocedarea unor imobile" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis retrocedare imobile, #Klaus Iohannis CCR restituire imobile , #Stiri Guvern