Iohannis si coalitia PSD+ALDE n-au facut targ pentru sefia SIE. Tariceanu: Domnul Preda n-a fost nominalizat de nimeni!

Luni, 06 Martie 2017, ora 07:43
1158 citiri
Iohannis si coalitia PSD+ALDE n-au facut targ pentru sefia SIE. Tariceanu: Domnul Preda n-a fost nominalizat de nimeni!
Foto: SIE

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a infirmat ca ar fi avut loc o discutie in coalitia de guvernare privind numirea directorului Serviciului de Informatii Externe (SIE) si, de asemenea, a dezmintit nominalizarea lui Cezar Preda (PNL) pentru a ocupa functia respectiva.

"Astea nu sunt decat speculatii (posibila numire a lui Cezar Preda la sefia SIE si o intelegere intre seful statului si coalitia de guvernare pe aceasta tema - n.red.) si n-a existat niciun fel de discutie nici macar intre Liviu Dragnea si mine, cu atat mai putin cu presedintele.

Nu ca nu confirm, infirm ca ar exista o astfel de discutie sau ca ar fi existat o astfel de discutie si numele pe care l-am vazut evocat nu stiu de unde a aparut, dar... (...) Domnul Preda n-a fost nominalizat de nimeni", a declarat Tariceanu, duminica seara, la B1 TV.

El a spus ca, pentru a fi "feriti de riscuri" in viitor, directorul SIE trebuie sa fie o persoana "care sa poata face fata constrangerilor si responsabilitatilor functiei".

"O sa discutam intai in alianta, parerea mea e ca trebuie sa gasim in primul rand o persoana care sa poata sa faca fata constrangerilor si, pana la urma, responsabilitatilor unei astfel de functii si nu e chiar un lucru foarte usor. Depinde ce vrem sa facem cu aceste servicii, daca vrem sa punem un om caruia sa-i dam o sinecura sau cineva gandeste in termenii astia, atunci e foarte simplu. (...) Cei care au fost cultivati, formati, educati (in proximitatea serviciilor de informatii - n.red), nu. Trebuie sa vina oameni care (...) au convingeri democratice serioase (...) Dar eu vreau, pentru ca sa fim feriti de orice riscuri pe viitor, cei care conduc serviciile sa fie oameni care in primul rand sunt civili, ca sa spun asa, si inteleg ca trebuie sa existe o linie de demarcatie neta intre servicii si viata politica", a adaugat Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului considera ca serviciile de informatii nu trebuie sa fie prezente in presa, in politica, in justitie sau economie.

"Nu au serviciile ce sa se implice in viata politica, in deciziile politice sau ale justitiei sau economice. Adica serviciile trebuie sa-si vada de treaba lor, ca peste tot in lumea civilizata si nu trebuie sa existe o imixtiune a acestor servicii in alte zone in ...citeste mai departe despre "Iohannis si coalitia PSD+ALDE n-au facut targ pentru sefia SIE. Tariceanu: Domnul Preda n-a fost nominalizat de nimeni!" pe Ziare.com

#Tariceanu Ceza Preda sef SIE, #PSD targ Iohannis sefia SIE , #Stiri Guvern