Iohannis, somat sa respinga noua lege a vanatorii: Aduce grave prejudicii si incalca normele UE

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 23:01
1050 citiri
Iohannis, somat sa respinga noua lege a vanatorii: Aduce grave prejudicii si incalca normele UE
Foto: Ziare.com

Coalitia Natura 2000 ii cere lui Iohannis sa trimita la Parlament pentru revizuire proiectul pentru modificarea Legii vanatorii, adoptat in 25 februarie si trimis spre promulgare, motivand ca acesta aduce prejudicii grave dreptului de proprietate si incalca acte normative ce corespund cerintelor UE.

Federatia de ONG-uri ii scrie presedintelui Klaus Iohannis ca, in forma sa actuala, proiectul de modificare a Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006 contine prevederi care incalca dreptul constitutional la proprietate si legislatia nationala care transpune directive europene obligatorii pentru Romania ca stat membru UE.

Noua lege a vanatorii transforma sportivii in braconieri si puscariasi

Concret, dreptul la proprietate este incalcat prin prevederile propuse pentru modificarea articolului 4, prin care se invoca dreptul la servitute asupra tuturor proprietatilor cuprinse in fondurile de vanatoare de catre posesorii permiselor de vanatoare.

Dreptul la ...citeste mai departe despre "Iohannis, somat sa respinga noua lege a vanatorii: Aduce grave prejudicii si incalca normele UE" pe Ziare.com

#Iohannis lege vanatoare respingere, #noua lege vanatoare , #Stiri Guvern