Iohannis: Spatiul Schengen este pus sub semnul indoielii, dar Romania tot vrea sa adere

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 13:57
1124 citiri
Iohannis: Spatiul Schengen este pus sub semnul indoielii, dar Romania tot vrea sa adere
Foto: Administratia Prezidentiala

Romania isi mentine obiectivul aderarii la Schengen, desi, in prezent, spatiul de libera circulatie este pus sub semnul indoielii, a declarat joi presedintele Klaus Iohannis.

"Spatiul Schengen este pus sub semnul indoielii. Romania actioneaza ca membru al spatiului Schengen (...). Dincolo de circumstantele prezente, Romania isi mentine obiectivul aderarii la acest spatiu", a spus seful statului, la intalnirea cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania.

Romania este decisa sa ramana un sustinator ferm al aspiratiilor europene ale Republicii Moldova, sa sprijine reformele necesare acestui obiectiv si sa fie puternic implicata in mobilizarea solidaritatii europene, atunci cand e necesar, pentru depasirea dificultatilor si mentinerea cursului european al acestui stat, a mai declarat Iohannis.

Moldova are guvern nou investit secret, in miez de noapte. Prima reactie oficiala de la Bucuresti

Parcursul european al Republicii Moldova depinde de vointa politica de la... citeste mai departe despre "Iohannis: Spatiul Schengen este pus sub semnul indoielii, dar Romania tot vrea sa adere" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis Romania Schengen, #Iohannis refugiati UE, #Iohannis Moldova , #Stiri Guvern