Iohannis trimite Senatului spre reexaminare Legea dialogului social

Marti, 09 Iunie 2015, ora 16:11
1012 citiri
Iohannis trimite Senatului spre reexaminare Legea dialogului social
Foto: Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, marti, spre reexaminare Legea dialogului social, apreciind ca angajatorul nu poate retine si vira cotizatia de sindicat pe statele lunare de plata, la cererea organizatiilor sindicale, deoarece salariul, potrivit Codului Muncii, se plateste direct titularului.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Legea pentru modificarea si completarea Legii dialogului social nr. 62/2011, in forma transmisa spre promulgare, introduce noi reglementari referitoare la mai multe aspecte, printre care posibilitatea angajatorilor de a retine si de a vira cotizatia de sindicat pe statele lunare de plata la cererea organizatiilor sindicale si cu acordul membrilor acesteia, competenta Consiliului National Tripartit de a stabili sectoarele de activitate, care urmeaza a fi aprobate prin hotarare a Guvernului sau introducerea organizatiilor patronale ca parti ale contractului colectiv de munca.

Alte prevederi se refera la stabilirea modalitatilor ...citeste mai departe despre "Iohannis trimite Senatului spre reexaminare Legea dialogului social" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis reexaminare lege dialog social , #Stiri Guvern