Iohannis va promulga azi legea de respingere a OUG 13 si de adoptare a OUG 14

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 07:28
949 citiri
Iohannis va promulga azi legea de respingere a OUG 13 si de adoptare a OUG 14
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca vineri va promulga legile de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14 si i-a spus premierului Grindeanu ca astfel sunt intrunite "toate conditiile pentru a trece la normalizarea situatiei".

Seful statului a spus, joi, la ceremonia depunerii juramantului de catre noii ministri ca au sosit la Cotroceni cele doua legi si a anuntat ca le va promulga vineri.

"Am constatat acum, inainte sa ajung in Sala Unirii, ca mi-au parvenit de la Parlament doua legi: legea de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi maine si atunci avem intrunite toate conditiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situatiei.

Am mentionat intr-o alocutiune recenta care sunt, dupa parerea mea, marjele de miscare pentru revenirea la o munca pozitiva, normala si in interesul Romaniei din partea Guvernului, si consider ca ele sunt intrunite", i-a spus presedintele Iohannis premierului Sorin Grindeanu.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu 292 de voturi "pentru" si o abtinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogata OUG 13, precum si Legea de respingere a OUG 13. Camera este forul decizional pentru ambele legi.

OUG 14 a primit 292 de voturi "pentru", un deputat s-a abtinut, iar alti trei au fost prezenti, dar nu au votat, in timp ce Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi "pentru", iar trei deputati s-au abtinut si unul nu a votat.

Din sala a lipsit de la vot presedintele PSD, Liviu Dragnea, sedinta de plen fiind condusa de vicepresedintele Petru Vlase. ...citeste mai departe despre "Iohannis va promulga azi legea de respingere a OUG 13 si de adoptare a OUG 14" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis ordonanta 13, #Klaus Iohannis ordonanta 14 , #Stiri Guvern