Iohannis va promulga "imediat" legea privind achizitionarea sistemului de rachete Patriot

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 21:10
865 citiri
Iohannis va promulga "imediat" legea privind achizitionarea sistemului de rachete Patriot
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Ploiesti, ca va promulga legea privind achizitionarea sistemului de rachete Patriot "imediat ce va ajunge" la el, seful statului spunand ca a fost "neplacut surprins" de absenta parlamentarilor PSD de la lucrarile Comisiei de Aparare, in care trebuia discutat acest subiect.

Intrebat despre escala secretarului de Stat american, Rex Tillerson, la Bucuresti, seful statului a sustinut ca nu stie daca exista o legatura directa intre vizita acestuia si amanarea discutiilor privind cumpararea sistemului de rachete Patriot din cauza lipsei de cvorum.

"Nu stiu daca exista o legatura directa intre aceste doua evenimente, dar pot sa va spun ca am fost foarte neplacut surprins cand, intr-o comisie a Parlamentului Romaniei, trebuia discutata o chestiune vitala pentru securitatea nationala si un anumit grup de parlamentari, pur si simplu, a considerat ca nu este cazul sa mearga acolo, o abordare totusi nepotrivita si cred ca este bine ca si-au dat seama si dumnealor ca este nepotrivita, au corectat-o intre timp, a trecut prin ambele Camere si imediat ce va ajunge la mine aceasta lege o sa fie promulgata si va merge mai departe", a afirmat Klaus Iohannis.

Citeste si Secretarul de Stat al SUA a vrut sa stie ce se intampla cu rachetele Patriot. Melescanu: I-am spus ca sunt probleme de cvorum, din cand in cand

Proiectul de lege privind achizitia sistemului de rachete Patriot a fost adoptat marti de Camera Deputatilor, for decizional, dupa ce cu o zi inainte a fost adoptat si de Senat.

Legea urmeaza sa fie transmisa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, astfel incat pana la 1 decembrie sa poata fi semnat contractul cu SUA pentru achizitia rachetelor, urmand ca pana la jumatatea lunii viitoare sa fie platita si prima transa de 910 milioane de dolari. ...citeste mai departe despre "Iohannis va promulga "imediat" legea privind achizitionarea sistemului de rachete Patriot" pe Ziare.com

#Iohannis Patriot promulgare , #Stiri Guvern