Iordache: Probabil in prima saptamana din mai vom vota in plenul Camerei modificarea Constitutiei

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 15:04
2451 citiri
Iordache: Probabil in prima saptamana din mai vom vota in plenul Camerei modificarea Constitutiei
Foto: Facebook/Florin Iordache

Deputatul PSD Florin Iordache a anuntat, marti, la o dezbatere organizata de Coalitia pentru Familie, ca plenul Camerei Deputatilor va vota cel mai probabil in prima saptamana a lunii mai proiectul de modificare a Constitutiei referitor la definirea familiei.

"Deja la Camera Deputatilor avem un raport care a fost inaintat plenului. Probabil ca in prima saptamana, la inceputul lunii mai, vom avea si votul final pe aceste modificari ale Constitutiei, urmand apoi sa plece la Senat. (...)

Nu discutam de o anumita dictatura a majoritatii asupra minoritatii, discutam despre normalitate, discutam despre faptul ca trebuie familia intarita, valorile traditionale ale familiei trebuie intarite", a spus Iordache, in cadrul dezbaterii.

Totodata, el a anuntat ca PSD va milita la referendumul care va fi organizat pentru modificarea Constitutiei ca cetatenii sa voteze in favoarea acestor modificari.

Dragnea vrea referendum in aprilie - martie: definirea familiei e o tema care trebuie rapid transata

"Grupul PSD a sustinut, sustine si va vota (...) pentru modificarea Constitutiei. Este un prim pas. Va urma apoi referendumul. (...) La data declansarii referendumului vom mobiliza cetatenii sa vina si sa sustina aceasta modificare normala a Constitutiei.

Daca vrem o societate sanatoasa, normala, familia este pilonul de baza si familia trebuie intarita", a conchis Iordache.

Casatoria doar intre femeie si barbat: Am putea fi chemati la referendum in aprilie

Coalitia pentru Familie si ALDE au incheiat, in noiembrie 2016, un protocol prin care ALDE se obliga sa sustina legea privind organizarea referendumului pe tema definirii familiei in Constitutiei, astfel incat plebiscitul sa aiba loc in aprilie 2017. ...citeste mai departe despre "Iordache: Probabil in prima saptamana din mai vom vota in plenul Camerei modificarea Constitutiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Iordache modificare Constitutie familie, #vot deputati modificare Constitutie familie, #referendum definirea familiei , #Stiri Guvern