Iordache refuza cu indarjire consultarea Comisiei de la Venetia, desi ambasadele UE i-o cer: Nu e niciun motiv de ingrijorare

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 19:36
850 citiri
Iordache refuza cu indarjire consultarea Comisiei de la Venetia, desi ambasadele UE i-o cer: Nu e niciun motiv de ingrijorare
Foto: site Camera Deputatilor (Arhiva)

Presedintele comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justitiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat joi ca nu este nevoie de avizul Comisiei de la Venetia, asa cum i-au cerut 7 ambasade intr-un comunicat comun, deoarece legile, asa cum au fost ele modificate in Parlament intaresc independenta justitiei si lupta anticoruptie.

Florin Iordache a fost intrebat cum le raspunde ambasadelor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Olandei si Suediei, care au semnat un comunicat comun in care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la legile Justitiei si au cerut explicit consultarea comisiei de la Venetia.

Citeste mai multe despre: Sapte ambasadori UE, avertisment comun: Legile Justitiei pun in pericol progresele Romaniei. Sa se ceara avizul Comisiei de la Venetia.

"Raspund in felul urmator: nu exista niciun fel de motiv de ingrijorare, cele trei legi au fost adoptate intr-o consultare publica care nu cred ca a existat pana in acest moment si este rezultatul observatiilor primite de la CSM, de la asociatiile profesionale si raspunde corelarilor legilor adoptate acum 13 ani prin asumarea raspunderii Guvernului (...)

Noi, prin modificarile pe care le-am facut, am pastrat o justitie independenta, deciziile se vor lua fie la numiri, fie la separarea carierelor de catre CSM, de catre judecatori, de catre procurori astfel incat, fie ca discutam de cariera fie ca discutam de infiintarea unei sectii speciale, fie ca discutam de CSM in ansamblul sau, fie ca discutam de CSM in cele doua sectii, fie ca discutam de Inspectia Judiciara, in toate aceste etape sau in toate aceste aspecte factorul politic este eliminat", a declarat Florin Iordache.

Fostul ministru al Justitiei obligat sa demisioneze dupa ce sute de mii de romani au iesit in strada din cauza OUG13 a sustinut ca legile adoptate in comisia pe care au condus-o sunt mai bune decat cele existente.

"Eu rog toti cei care aduc critici la cele trei legi (ale justitiei - n. red.) sa se uite cu foarte mare obiectivitate pentru ca legile sunt niste legi mai bune, niste legi mai coerente, niste legi in concordanta cu normele si cu legislatia europeana si nu fac decat sa ajute sistemul judiciar din Romania", a mai adaugat el.

Intrebat daca va solicita avizul Comisiei de la Venetia, asa cum recomanda ambasadele Uniunii Europene, Florin Iordache a spus ca nu este nevoie de un astfel de aviz.

"Nu este necesar un aviz al Comisiei de la Venetia pentru ca schimbarile pe care noi le-am fac ...citeste mai departe despre "Iordache refuza cu indarjire consultarea Comisiei de la Venetia, desi ambasadele UE i-o cer: Nu e niciun motiv de ingrijorare" pe Ziare.com

#Iordache ambasade Comisia Venetia legi , #Stiri Guvern