Istoria deputatului care are interdictie din instanta sa fie in Parlament, dar lucreaza la modificarea Legilor Justitiei

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 12:21
844 citiri
Istoria deputatului care are interdictie din instanta sa fie in Parlament, dar lucreaza la modificarea Legilor Justitiei
Foto: captura Privesc.eu

Unul dintre cei mai combativi reprezentanti ai Puterii in comisia speciala care modifica Legile Justitiei este un deputat caruia instantele de judecata i-au spus in repetate randuri ca nu are dreptul, potrivit legii, sa fie in Parlament.

Cazul apare si in ultimul raport MCV, in care i se cere explicit lui Liviu Dragnea sa isi exercite atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor si sa revoce mandatul respectivului deputat.

Este vorba despre Steluta Cataniciu (ALDE), care a ajuns si a ramas in Parlament in conditii iesite din comun si care, in loc sa isi dea demisia de onoare, face si desface itele in controversata comisie (foto), fiind mana dreapta a presedintelui Florin Iordache.

Intrebarea care se pune este: Ce legitimitate are o comisie parlamentara sa modifice Legile Justitiei daca unul dintre cei mai vocali membri ai ei incalca deciziile instantelor din Romania, cu complicitatea colegilor?

Cum s-a ajuns in aceasta situatie incredibila

In varsta de 54 de ani, Steluta Cataniciu si-a luat licenta in drept la 34 de ani, la Universitatea Babes Bolyai, dupa ce a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Dimitrie Cantemir, conform biografiei postate pe pagina de la Camera Deputatilor

Jurnalistii de la Ziar de Cluj scriu ca in perioada 2005-2008 Steluta Cataniciu a reprezentat PDL in Consiliul Judetean Cluj, dupa care a trecut la PNL, din partea caruia a fost consilier local la Cluj-Napoca pana in 2012, iar ulterior deputat. In 2014 a sarit in barca lui Calin Popescu Tariceanu - PLR, transformat ulterior in ALDE.

Liberalii isi curatau listele in vederea alegerilor parlamentare, iar Steluta Cataniciu avea deja o decizie in instanta care ii interzicea sa mai ocupe o functie publica dupa ce a fost prinsa de ANI in conflict de interese.

Pe scurt, inspectorii de integritate au constatat ca, in 2009, in calitate de consilier local, avocata Steluta Cataniciu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa intrucat in calitate de consilier local a participat la adoptarea unei hotarari privind o societate cu care ar fi avut raporturi juridice.

In decembrie 2013, Curtea de Apel Cluj a dat dreptate ANI, dar Cataniciu a facut recurs. In noiembrie 2015 Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins recursul ca nefondat, decizia fiind definitiva.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie ...citeste mai departe despre "Istoria deputatului care are interdictie din instanta sa fie in Parlament, dar lucreaza la modificarea Legilor Justitiei" pe Ziare.com

#Steluta Cataniciu conflict interese instanta , #Stiri Guvern