Kelemen Hunor gaseste multe lucruri bune in propunerile lui Toader, dar vrea sa vada textul

Vineri, 25 August 2017, ora 20:47
586 citiri
Kelemen Hunor gaseste multe lucruri bune in propunerile lui Toader, dar vrea sa vada textul
Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri seara, la tabara de vara a Uniunii din localitatea Subcetate, ca este de acord cu multe dintre principiile enuntate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, referitoare la modificarea Legilor Justitiei, dar a subliniat ca este nevoie sa vada textul, pentru ca nuantele sunt importante.

Referitor la prezenta presedintelui in circuitul de numire a procurorilor, Kelemen a spus ca UDMR nu are nicio optiune, decizia urmand sa fie luata de majoritate.

"Nu exista niciun proiect scris, exista doar cateva principii enuntate. Cu cateva sunt de acord, cu cateva principii sunt si nu sunt, pot fi discutate.

De exemplu, cum se promoveaza de la o treapta la alta, de la Judecatorie la Tribunal, sau in diferite pozitii in Justitie, sunt de acord. Cu separarea atributiilor CSM pentru judecatori si procurori sunt de acord si daca ramane presedintele in circuitul de numire a procurorilor sau nu e mai putin important.

Aici avem o problema si de constitutionalitate. Presedintele face parte din executiv, are atributii executive. Procurorii fac parte din executiv, ei reprezinta statul. Deci poate sa-i numeasca si presedintele, poate si fara presedinte.

Nu avem aici o optiune, cum doreste majoritatea. Dar multe lucruri sunt bune, cel putin in ideile enuntate de dl Toader, dar trebuie sa vedem textul. Nuantele sunt importante, insa nimeni nu a vazut un text, cel putin din colegii mei din UDMR (...), nimeni nu a vazut nicio propunere concreta", a declarat Kelemen Hunor.

Deocamdata insa Tudorel Toader a spus, vineri dimineata, ca proiectul nu este cel final si nici nu va fi facut public prea curand.

El a precizat ca stie ca este asteptat de CSM, DNA si DIICOT, dar nu il va trimite la nicio institutie pana cand nu va vedea punctele de vedere ale tuturor.

Citeste si ce spune Dragnea despre modificarile la Legile Justitiei:

Dragnea: Sper ca Tudorel Toader sa nu dea inapoi. Trebuie sa iesim dintr-o confuzie generata de napustirea pe elDragnea nu intelege reactiile la propunerile lui Toader: Mi se pare ca s-au grabit toti, inclusiv presedinteleDragnea sustine ca nu e de acord cu propunerea ca presedintele sa fie exclus din numirea procurorilor sefi ...citeste mai departe despre "Kelemen Hunor gaseste multe lucruri bune in propunerile lui Toader, dar vrea sa vada textul" pe Ziare.com

#Kelemen Hunor Legile Justitiei UDMR , #Stiri Guvern