Klaus Iohannis a acceptat propunerile de ministri ale PSD. Vor depune juramantul in aceasta seara

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 15:06
940 citiri
Klaus Iohannis a acceptat propunerile de ministri ale PSD. Vor depune juramantul in aceasta seara
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerile de ministri ale PSD si a semnat decretele de numire in functie.

Ceremonia de depunere a juramantului va avea loc marti seara la ora 19:30, la Palatul Cotroceni, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Premierul Mihai Tudose i-a transmis, luni, lui Iohannis propunerile pentru inlocuitorii lui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc, care au demisionat din Guvern.

Liderii social-democrati au votat, vineri, ca Paul Stanescu sa preia functiile de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe sa se ocupe de Ministerul Transporturilor si Marius Nica sa mearga la Ministerul Fondurilor Europene.

Vezi si ce vor face de acum inainte Shhaideh, Plumb si Cuc

Dragnea si Tariceanu boicoteaza ceremonia

Dragnea a anuntat, vineri, dupa CEx, ca nu va merge la Cotroceni la ceremonia de depunere a juramantului si ii transmite lui Iohannis si purtatorului sau de cuvant, Madalina Dobrovolschi, ca daca doresc sa mai comenteze vreodata despre PSD sa isi depuna adeziunea si sa devina social-democrati.

"Nu vreau sa merg la Cotroceni si nu e un moft, ci pentru faptul ca eu la aceasta ora nu mai cred in neimplicarea politica a lui Iohannis si il rog sa nu se mai refere la PSD niciodata pentru ca nu e treaba lui. Daca vrea sa vorbeasca despre PSD, sa vina in partid. La fel si catre dna purtator de cuvant. (...) Sunt deschis de 2 ani de zile la dialog, am stat cu mana intinsa pana mi-a amortit", a spus Dragnea.

La randul sau, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni ca nici el nu va participa la ceremonia de depunere a juramantului celor trei noi ministri, daca presedintele Klaus Iohannis va accepta propunerile.

"Nu am sa mai merg la Cotroceni, avand in vedere declaratiile politice cu totul si cu totul nefiresti pentru un presedinte. Ma refer la declaratiile pe care Klaus Iohannis le-a facut in ultima perioada. A reluat aceste formule care l-au consacrat in trecut. Este regretabil. Cred ca este bine sa ne vedem fiecare de preocuparile sale principale", si-a explicat decizia Tariceanu, la Romania TV.

Cine este Marius Nica, propus la Ministerul Fondurilor Europene: Apropiat al Rovanei Plumb, a mai detinut aceasta functieCine este Paul Stanescu, propus ministru al Dezvoltarii: Unul dintre cei mai influenti lideri din teritoriu ai PSDCine este Felix Stroe, propunerea de ministru al Transporturilor: Fost comandant de nave de razboi, are si cetatenia moldovene ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis a acceptat propunerile de ministri ale PSD. Vor depune juramantul in aceasta seara" pe Ziare.com

#Iohannis acceptat ministri PSD, #Iohannis ministri PSD , #Stiri Guvern