Prima reactie a presedintelui Klaus Iohannis la criza creata de PSD

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 13:51
994 citiri
Prima reactie a presedintelui Klaus Iohannis la criza creata de PSD

"Numai de asta nu am avut nevoie!", a spus presedintele Klaus Iohannis, sambata, ca raspuns la solicitarea jurnalistilor sa isi exprime opinia fata de situatia politica tensionata din Romania.

"Am solicitat PSD pe toate caile de comunicare sa termine repede aceasta criza si sa mergem mai departe. E pacat, pentru ca ati vazut, avem deschidere mare in SUA, avem deschidere in Europa, singurul lucru care ne lipseste este un guvern stabil, sper sa se rezolve repede", a mai spus presedintele Romaniei, care se afla la Sibiu.

Intrebat ce solutie vede la criza din PSD, presedintele Klaus Iohannis a spus: "E treaba lor cum isi rezolva problema, nu e treba mea sa dau sfaturi PSD. E un partid mare, sper sa isi rezolve repede problema".

O motiune de cenzura va fi citita in plenul reunit al Parlamentului, duminica dupa-amiaza. Sedinta a fost convocata de urgenta din dorinta conducerii PSD de a scapa cat mai repede de Sorin Grindeanu, care a inceput sa ia decizii incomode.

De asemenea, tabara Dragnea-Tariceanu incearca astfel sa le lase cat mai putin timp de manevra lui Victor Ponta si Daniel Constantin, pentru a convinge parlamentari PSD si, respectiv, ALDE sa nu voteze motiunea.

Asadar, duminica, de la ora 15:00, sunt sedinte de grup PSD si ALDE, cand se va semna motiunea. Apoi, la 16:00, urmeaza sedinta Birourilor Permanente reunite care sa convoace plenul. De la ora 16:30, se va citi motiunea de cenzura.

Motiunea de cenzura va fi citita duminica in Parlament

Sambata, conducerea UDMR va decide daca si cum va vota motiunea PSD, PMP si USR cel mai probabil se vor abtine, iar PNL va decide duminica, dupa alegerea noii conduceri a partidului.

UDMR decide sambata daca voteaza motiunea de cenzura a PSD si intra la guvernare

Tot sambata, Victor Ponta, noul secretar general al Guvernului este la sediul executivului si incearca sa determine cat mai multi parlamentari sa voteze impotriva motiunii PSD. Acelasi lucru il face si premierul Grindeanu, aflat in Timis.

Grindeanu, baie de multime la Timisoara: Trebuie sa fim de partea buna a istoriei. Suntem hotarati, haideti sa ne organizam!

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a anuntat sambata dimineata ca "sunt cincisprezece deputati si senatori PSD din Moldova si nu numai, cu care am vorbit doar eu, care nu vor vota motiunea".

Catalin Ivan: In acest moment sunt 15 parlamentari PSD care nu vor vota motiunea. Si este abia sambata dimineata

Desi nu mai detine functii in partid, Ponta are inca mult ...citeste mai departe despre "Prima reactie a presedintelui Klaus Iohannis la criza creata de PSD" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis criza politica Bucuresti, #Iohannis criza PSD , #Stiri Guvern