Klaus Iohannis anunta ca va ataca la CCR modificarile la Codul Penal

Duminica, 17 Mai 2015, ora 13:11
1204 citiri
Klaus Iohannis anunta ca va ataca la CCR modificarile la Codul Penal
Foto: ARD

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va ataca la Curtea Constitutionala modificarile la Codul Penal, in cazul in care vor fi adoptate.

Senatul a votat modificarea Codului de procedura penala: DNA ar putea obtine arestari mai greu

"Tentativele de modificare a legilor nu sunt deloc bune. Voi incerca sa ma exprim si public impotriva unor astfel de initiative. Sunt multe instrumente la indemana presedintelui pentru a pune capat unor astfel de actiuni sau de a le amana.

Orice lege poate fi retrimisa de presedinte in Parlament pentru rediscutare, iar Parlamentul o poate discuta din nou, iar, daca acest pas nu functioneaza, am si posibilitatea de a ataca la Curtea Constitutionala. Ma gandesc foarte serios la aceasta posibilitate pentru ca nu vreau ca astfel de legi sa fie modificate in aceasta faza intensiva a luptei impotriva coruptiei", a declarat Klaus Iohannis, intr-un interviu pentru postul national de televiziune german, ARD.

Ambasada SUA, ingrijorata de modificarile ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis anunta ca va ataca la CCR modificarile la Codul Penal" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis CCR Cod Penal, #modificari Cod penal , #Stiri Guvern