Klaus Iohannis, la Consiliul European: UE nu este un pacient cronic, ci o reusita. Nu creeaza nimeni o armata europeana

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 20:15
969 citiri
Klaus Iohannis, la Consiliul European: UE nu este un pacient cronic, ci o reusita. Nu creeaza nimeni o armata europeana
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a facut, vineri, la Bratislava, precizari cu privire la crearea unei "armate" a Uniunii Europene.

Seful statului a sustinut ca acesta nu este un plan avut in vedere de catre conducerea Uniunii, ci exista doar o dorinta de crestere a coordonarii intre statele membre pe zona de aparare, precum si crearea unui "cartier general" al UE.

"Nu s-a discutat astazi (vineri - n.red.) despre o armata europeana, si nici in viitorul apropiat nu se va discuta. Initiativele care exista in domeniul apararii nu vizeaza crearea unei armate europene. Este o informatie care s-a dus, cum se spune, in media, doar ca ea nu reflecta preocuparile conducerii UE", a declarat Iohannis, la finalul reuniunii informale a Consiliului European din Slovacia.

In plus, presedintele a prezentat concluziile reuniunii si a mentionat ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen nu a fost o tema propriu-zisa, ci una in cadrul discutiilor informale.

Citeste si ce a declarat Iohannis, joi, ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis, la Consiliul European: UE nu este un pacient cronic, ci o reusita. Nu creeaza nimeni o armata europeana" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis armata unica NATO, #Iohannis armata unica europeana, #Iohannis aderare Schengen, #Klaus Iohannis declaratii Bratislava, #Iohannis declaratii summit Consiliul European, #Iohannis Consiliul European Bratislava , #Stiri Guvern