Iohannis: Sanatatea, inclusa la chestiuni de securitate nationala. Am vazut ce pagube face coruptia

Joi, 19 Mai 2016, ora 16:25
2909 citiri
Iohannis: Sanatatea, inclusa la chestiuni de securitate nationala. Am vazut ce pagube face coruptia
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, despre criza din sanatate, subiect pe care il considera tine de securitatea nationala si pe care a anuntat ca l-a inclus si in Strategia nationala de aparare a tarii.

"S-a vazut si cu ocazia ultimului scandal public, al dezinfectantilor, ce pagube imense pot aparea din cauza nepasarii si a coruptiei in sistemul de sanatate publica", a spus Iohannis, intr-o declaratie de la Palatul Cotroceni.

Cat despre vinovatii punctuali in scandalul dezinfectantilor, seful statului considera ca SRI si-a facut foarte bine treaba, nu insa si alte institutii, cum ar fi cele din justitie care nu s-au autosesizat in urma informarilor Serviciului.

Presedintele a mai anuntat ca a promulgat Legea achizitiilor, insa nu va face acelasi lucru cu legea care aproba Ordonanta prin care se aduc modificari Legii educatiei nationale, pentru ca actul normativ nu incurajeaza excelenta si nici nu asigura integritatea. "Doctorate si plagiate. Rimeaza, dar nu fac casa ...citeste mai departe despre "Iohannis: Sanatatea, inclusa la chestiuni de securitate nationala. Am vazut ce pagube face coruptia" pe Ziare.com

#Iohannis declaratii Cotroceni, #Iohannis scandal dezinfectanti, #Iohannis SRI dezinfectanti, #Iohannis Sanatate CSAT , #Stiri Guvern