Klaus Iohannis, izolat si criticat, intra in ultimul an de mandat pregatindu-si candidatura. Ce sanse are?

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 09:53
1129 citiri
Klaus Iohannis, izolat si criticat, intra in ultimul an de mandat pregatindu-si candidatura. Ce sanse are?
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Romaniei a implinit patru ani la Palatul Cotroceni, iar reusitele sale sunt estompate de criza politica profunda generata de guvernarea PSD-ALDE. Sansele lui de a fi reales depind, in cea mai mare masura, de capacitatea de a fi perceput ca un presedinte jucator care-l poate opri pe Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis trece prin cea mai intunecata perioada a sa de cand se afla la conducerea tarii. Blocat de PSD, nu are solutii sa schimbe Guvernul Dancila, in vreme ce nemultumirea populatiei a atins cote ingrijoratoare.

81% dintre alegatori considera ca Romania se indreapta intr-o directie gresita.

Liviu Dragnea, presedintele PSD, este cel mai nepopular lider politic, iar social-democratii, aflati la guvernare de doi ani, au pierdut 40% din electorat.

Mai mult, incercarea de revigorare a liderului social-democrat printr-o "victorie facila" la referendumul pentru familia traditionala a esuat.

In acest context politic ostil celor din PSD, generat de acuzatiile de coruptie si de incercarile repetate ale acestui partid de a modifica prevederile legale astfel incat sa obtina o "legalizare a coruptiei", cum caracteriza un europarlamentar ecologist guvernarea social-democrata, Klaus Iohannis este perceput ca un presedinte absent.

Electoratul lui Klaus Iohannis, tot mai dezamagit

S-a produs o falie tot mai mare intre asteptarile electoratului sau si actiunile sale. Iesirile rare, cedarile in fata presiunilor facute de alianta PSD-ALDE transmit societatii mesajul ca e un lider cel putin detasat, daca nu de-a dreptul invins.

"Domnule presedinte, eu va apar. De patru ani si mai bine, explic ce faceti, de ce faceti, indemn, dar azi m-am dezumflat un pic pentru ca ati fost sovaielnic in exprimare", a scris Catalin Lascu pe Facebook un sustinator al lui Klaus Iohannis, comentand postarea presedintelui in care acesta critica Guvernul Dancila dupa rezolutia Parlamentului European si publicarea raportului MCV: "doua note foarte proaste pentru aceasta guvernare Dragnea-Dancila, care este un accident al democratiei romanesti".

Acest ton critic si dezamagit e des intalnit in majoritatea reactiilor celor care-l sustin pe Klaus Iohannis, cea mai mare nedumerire a acestora fiind aceea ca nu inteleg de ce presedintele face atat de putin pentru a opri tavalugul PSD.

Alegerile anticipate, solutia din 2015 care ar fi schimbat destinul Romaniei

Pentru a intelege atitudinea presedintelui e utila o intoarcere in timp la momentul victoriei de acum p ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis, izolat si criticat, intra in ultimul an de mandat pregatindu-si candidatura. Ce sanse are?" pe Ziare.com

#Iohannis alegeri prezidentiale, #Iohannis Dragnea criza politica, #Dragnea PSD justitie, #PSD alegeri prezidentiale , #Stiri Guvern