Iohannis, mesaj dur in Parlament pentru cei de la putere: Nu va bateti joc de Romania. Natiunea e in alerta

Marti, 07 Februarie 2017, ora 12:25
4285 citiri
Iohannis, mesaj dur in Parlament pentru cei de la putere: Nu va bateti joc de Romania. Natiunea e in alerta
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, in Parlament, ca Romania se afla in plina criza din cauza masurilor luate de Guvernul Grindeanu, a carui prima grija a fost salvarea penalilor, si nu aplicarea promisiunilor din programul de guvernare.

Iohannis a spus ca la acest moment retragerea ordonantei si "demisia chinuita a vreunui ministru" ar fi prea putin, insa a subliniat ca alegerile anticipate nu sunt oportune. Presedintele a cerut PSD sa gaseasca solutii la criza pe care a creat-o, in caz contrar anuntand ca va chema partidele la consultari.

Iohannis a anuntat si ca va convoca referendumul pentru ca romanii sa aleaga ce fel de tara vor sa aibe: una puternica si prospera sau una slaba si dispretuita.

Iohannis a laudat si protestul alb de duminica, declarandu-se emotionat de momentul in care sutele de mii de romani si-au aprins telefoanele in Piata Victoriei: "Romanii au iesit in strada si au adus lumina in procesul democratic", a spus Iohannis.

Seful statului a fost primit cu aplauze in plenul Parlamentului, insa in timpul discursului a fost intrerupt de social-democrati, care, pana la urma, au parasit sala de plen in semn de protest. "Ati obosit deja? Ghinion!", le-a spus Iohannis.

Discursul lui Iohannis in Parlament are loc la o saptamana dupa ce Guvernul Grindeanu a adoptat, pe furis, ordonanta de urgenta prin care incerca sa modifice Codurile Penale in favoarea mai multor politicieni. Premierul Sorin Grindeanu nu a participat insa la sedinta pe motiv ca Iohannis a cerut sa se adreseze Parlamentului, nu Guvernului, dupa cum a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Klaus Iohannis, incepand cu ora 12:00

12:29 - Presedintele Klaus Iohannis a plecat de la Parlament, fiind insotit la iesire tot de Predoiu si Gotiu.

12:28 - Tariceanu si Dragnea au ramas in sala, presedintele Senatului este aratat de televiziuni vorbind nervos la telefon si dand cu palma in pupitru.

12:26 - "Va multumesc ca ati fost langa mine astazi", le-a spus Iohannis jurnalistilor, la iesirea din sala.

12:25 - Klaus Iohannis a incheiat declaratiile, parlamentarii ramasi in sala s-au ridicat si aplauda.

12:06 - Presedintele Klaus Iohannis a luat cuvantul:

- Multumesc, dle presedinte al Senatului, dle presedinte al Camerei, doamnelor si domnilor parlamentari, doamnelor si domnilor musafiri. M-as adresa si Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fos ...citeste mai departe despre "Iohannis, mesaj dur in Parlament pentru cei de la putere: Nu va bateti joc de Romania. Natiunea e in alerta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis Parlament ordonanta Coduri Penale, #Iohannis declaratii Parlament, #Iohannis mesaj Parlament, #Iohannis live Parlament , #Stiri Guvern