Laura Stefan, despre raportul MCV: Romania a socat UE Interviu

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 09:45
1982 citiri
Laura Stefan, despre raportul MCV: Romania a socat UE Interviu

Cea mai mare ingrijorare aratata de Comisia Europeana in raportul MCV este ca foarte putine institutii, oarecum izolate, tin Romania pe orbita europeana, impotriva vointei puterii, afirma expertul anticoruptie EFOR Laura Stefan.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Laura Stefan a explicat ca termenii in care este tratat in raport, pe larg, subiectul celor intamplate in "martea neagra" arata ca la nivelul CE aceste evenimente au fost mai mult decat suprinzatoare, de-a dreptul socante.

Nesiguranta pe care o transmite Romania in privinta anticoruptiei si independentei justitiei va avea efecte asupra aderarii Romaniei la Schengen si chiar asupra accesarii fondurilor europene, spune Laura Stefan.

"Penalii vor merge pana la capat, pentru ca sunt oameni care au foarte mult de pierdut, in termeni de libertate personala si de avere. Dar macar stim care sunt taberele, unde se situeaza CE si unde se situeaza penalii romani", apreciaza expertul anticoruptie.

Ministrul Justitiei spune ca ...citeste mai departe despre "Laura Stefan, despre raportul MCV: Romania a socat UE Interviu" pe Ziare.com

#raport MCV, #anticoruptie independenta justitiei, #parlament anticoruptie , #Stiri Guvern