Le Monde: Ofensiva justitiei contra lui Ponta, punct-cheie al bataliei pentru modernizarea Romaniei

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 17:06
931 citiri
Le Monde: Ofensiva justitiei contra lui Ponta, punct-cheie al bataliei pentru modernizarea Romaniei
Foto: Guvernul Romaniei

Duelul Iohannis-Ponta se inaspreste, in contextul in care schimbarea din justitie ingrijoreaza numeroase personalitati, iar ofensiva procurorilor impotriva premierului este punctul-cheie al unei batalii pentru modernizarea uneia dintre cele mai sarace tari din UE, comenteaza Le Monde.

Duelul dintre presedintele liberal Klaus Iohannis si premierul social-democrat Victor Ponta se inaspreste dupa ce coalitia majoritara de centru-stanga din Parlamentul roman a respins solicitarea justitiei de a-i ridica imunitatea lui Ponta pentru a fi urmarit penal. Seful Guvernului este vizat de o ancheta penala pentru coruptie din 5 iunie, zi in care presedintele i-a cerut demisia.

AFP: Premierul Ponta, cel mai nou "trofeu" al luptei anticoruptie din Romania

Insa premierul, aflat la putere din 2012, "nu este pregatit sa cedeze si se agata de majoritatea de care dispune in Parlament pentru a ramane in post", scrie Mirel Bran, corespondentul Le Monde la Bucuresti, citand declaratia prin care ...citeste mai departe despre "Le Monde: Ofensiva justitiei contra lui Ponta, punct-cheie al bataliei pentru modernizarea Romaniei" pe Ziare.com

#Ponta presa strina imunitate, #Ponta DNA presa straina , #Stiri Guvern