Lectie de istorie pentru britanici: Romania mentine securitatea in regiune

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 12:52
2119 citiri
Lectie de istorie pentru britanici: Romania mentine securitatea in regiune
Foto: Fortele Terestre Romane

Ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, a publicat in presa din Marea Britanie un articol dedicat Zilei Armatei Romane, 25 octombrie, in care reaminteste eforturile militarilor romani pentru obtinerea integritatii teritoriale, dar si situatiile dificile prin care tara noastra a trecut de-a lungul anilor.

In urma cu 70 de ani, pe 25 octombrie 1944, armata romana a eliberat orasul Carei din nord-vestul tarii. Acest moment a reprezentat eliberarea completa nord-vestului Transilvaniei de sub guvernare straina, in urma scandalosului dictat de la Viena din 1940, arbitrat de catre Germania Nazista si Italia Fascista, prin care Romania a fost nevoita sa cedeze Ungariei o parte dintre teritoriile sale, sustine ambasadorul Jinga, in publicatia britanica The Huffington Post.

In toamna anului 1940, Romania a fost complet izolata in plan international. Principalii sai aliati din perioada interbelica au fost Franta si Regatul Unit, dar in iunie 1940, Franta a capitulat, iar Marea Britanie ...citeste mai departe despre "Lectie de istorie pentru britanici: Romania mentine securitatea in regiune" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ziua Armatei Romane, #octombrie Ziua Armatei, #ambasador roman Marea Britanie Ziua Armatei , #Stiri Guvern