Legea care elimina 102 taxe a fost promulgata de Iohannis

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 13:40
1603 citiri
Legea care elimina 102 taxe a fost promulgata de Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala

Legea care elimina 102 taxe, inclusiv taxa radio-tv, a fost promulgata vineri de presedintele Klaus Iohannis.

Astfel, Administratia Prezidentiala informeaza ca seful statului a semnat decretul pentru promulgarea acestei legi, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Presedintele nu mai avea nicio alta optiune legala decat sa o promulge, dupa ce a si retrimis-o in Parlament, iar CCR a anuntat ca este constitutionala.

De altfel, joi era ultima zi in care Iohannis era obligat sa promulge legea, dupa ce Parlamentul a respins in regim de urgenta reexaminarea, pe 28 decembrie.

Pe 16 decembrie, sesizarea lui Iohannis privind neconstitutionalitatea legii a fost dezbatuta de Curtea Constitutionala.

In aceeasi zi, presedintele CCR, Valer Dorneanu, a anuntat ca "niciuna dintre criticile la adresa legii nu si-a gasit o justificare constitutionala".

Ce nereguli a semnalat presedintele

Reamintim ca sesizarea a fost facuta de presedintele Klaus Iohannis in... citeste mai departe despre "Legea care elimina 102 taxe a fost promulgata de Iohannis" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis promulgat lege eliminare taxe, #Iohannis lege 102 taxe, #Iohannis promulgare lege eliminare taxe , #Stiri Guvern