Legile Justitiei sau un fel de "da-mi-o mie, na-ti-o tie"

Duminica, 27 August 2017, ora 11:14
849 citiri
Legile Justitiei sau un fel de "da-mi-o mie, na-ti-o tie"

Patru evenimente contradictorii s-au derulat zilele acestea, cu o viteza ametitoare, parca anume pregatite sa ne ia piuitul si sa ne lase ca la dentist:

1. Prezentarea, cam smecheroasa, a domnului ministru Tudorel Toader privind proiectul de modificare a Legilor Justiei, despre care am aflat ca nici nu exista, intrucat ministrul va proceda la elaborarea lor dupa ce va afla opinia despre ele a celor care inca nu le-au citit, nefiind publicate.

2. Replica prompta a presedintelui tarii, care acuza un atac asupra statului de drept, independentei si bunei functionari a Justitiei, precum si impotriva luptei anticoruptie.

3. In continuare, reactia lui Liviu Dragnea: "Eu nu reactionez imediat (...) Ca cineva sa reactioneze imediat mi se pare o abordare ori personala, ori superficiala". Si imediat a reactionat, exprimandu-si dezacodul cu privire la propunerea de excluderea a presedintelui Romaniei la numirea procurorilor sefi. La asta si la nimic altceva.

Nu v-ati prins? Dlui Dragea i-ar place ca presedintele Iohannis sa fie deposedat de prerogativele sale, dar nu si un eventual viitor presedinte, poate chiar el insusi.

4. Concluzia ministrului Tudorel Toader, picata naucitor: "Aceste modificari sunt doar propuneri, nu sunt un proiect de lege. Abia dupa ce se va exprima toata lumea, le voi trimite mai departe".

Si, ca sa intelegem cat de complicate pot fi lucrurile simple, dl ministru mai explica: "cele trei legi au plecat de la CSM, au venit la Ministerul Justitiei, s-au dus inapoi la CSM si din nou la MJ, acum le trimit la CSM".

Nu e clar? Vorba olteanului: da-mi-o mie, na-ti-o tie! Departe de mine ideea ca MJ n-ar fi procedat corect, dar mie imi lasa impresia ca insusi dl Tudorel Toader simte ironia soartei si-i face telespectatorului capul calendar, probabil ca sa justitifice amanarea expozeului sau din primavara pana in toamna.

Iar acum, dupa ce ne-a recitat alocutiunea, ne spune adevarul gol golut: nu va da forma finala a proiectului privind Legile Justitiei, pana cand societatea, asociatiile profesionale, toata lumea, nu isi vor spune punctul de vedere.

Punctul de vedere cu privire la ce? La proiectul care nu s-a publicat si care nici nu se va publica pana nu-si vor spune punctul de vedere cei care trebuiau sa le fi citit, dar nici nu le-au vazut, pentru ca n-aveau cum? Hai, ca-i nostim!

As zice ca e o mica smecherie la mijloc, una deloc demna de prestigiul profesorului Toader. Domnul ministru tine o alocutiune televizata si inc ...citeste mai departe despre "Legile Justitiei sau un fel de "da-mi-o mie, na-ti-o tie"" pe Ziare.com

#legile justitiei modificari Toader, #proteste modificari legi justitie PSD, #Dragnea Iohannis reactie legi justitie , #Stiri Guvern