Dragnea anunta ca a luat act de demisia lui Grindeanu si propune joi un nou premier. Grindeanu spune ca nu renunta la functie

Joi, 15 Iunie 2017, ora 00:16
1007 citiri

Social-democratii s-au reunit, miercuri, pentru a decide soarta propriului Guvern, dupa ce tot mai multi lideri, in frunte cu Liviu Dragnea, s-au aratat nemultumiti de performantele Executivului condus de colegul lor Sorin Grindeanu.

Dupa o sedinta a Comitetului Executiv ce a durat mai bine de 5 ore, Liviu Dragnea a anuntat demisia premierului Sorin Grindeanu si a tuturor ministrilor.

Declaratiile liderului PSD cu privire la demisia premierului au fost insa contradictorii. Daca initial a spus ca a luat act de demisia lui Sorin Grindeanu, Dragnea a spus apoi ca a inteles ca primul ministru va demisiona pe Facebook. Intrebat daca este sigur ca Grindeanu a demisionat, el a spus: "Nu am de unde sa fiu, doar v-am spus ce am discutat. In schimb, nu prea mai vorbim de un Guvern, toti ministrii si-au dat demisia".

Insa daca Liviu Dragnea nu era sigur de decizia luata de premier, Grindeanu l-a lamurit. El a anuntat intr-o conferinta de presa ca nu va demisiona.

"Nu-mi dau demisia. Si sa va spun si de ce. Am obligatia sa ma port responsabil fata de Romania si fata de partidul din care fac parte. Este Guvernul Romaniei, nu al CEx-ului. Imi voi da demisia cand presedintele Iohannis, dupa consultari cu partidele, va numi un premier de la PSD", a spus Grindeanu.

El a criticat modul in care a fost facuta evaluarea Guvernului si mai ales faptul ca aceasta a fost prezentata de Darius Valcov, fost senator PSD si fost primar PDL al Slatinei, trimis in judecata in doua dosare de coruptie.

Dragnea a anuntat ca joi va convoca un nou Comitet Executiv, pentru a discuta impreuna cu colegii de la ALDE despre noua propunere de prim-ministru pe care i-o vor inainta presedintelui Klaus Iohannis. Liderul PSD a refuzat sa spuna daca vor depune o motiune de cenzura impotriva lui Grindeanu daca acesta nu demisioneaza. A afirmat insa ca spera ca Grindeanu "sa nu se agate de procedura".

In timpul sedintei PSD de miercuri, premierul a fost sustinut de mai multi manifestanti, aflati langa Palatul Parlamentului, cu unul dintre simbolurile protestelor antiguvernamentale din iarna - mesajul "#rezist".

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante declaratii si momente ale sedintei PSD. Ramaneti alaturi de noi pentru a afla daca Liviu Dragnea va reusi sa il dea jos pe premierul Sorin Grindeanu si intregul sau guvern

00:12 - Apar demisiile in PSD, dupa neintelegerile din partd. Purtatorul de cuvant al PSD Timis, Lucian Ursuletu, a anuntat, miercur ...citeste mai departe despre "Dragnea anunta ca a luat act de demisia lui Grindeanu si propune joi un nou premier. Grindeanu spune ca nu renunta la functie" pe Ziare.com

#Dragnea demisie Sorin Grindeanu, #PSD decide demisie Grindeanu, #PSD sedinta demisie Guvern, #demisii ministri guvern , #Stiri Guvern