Grindeanu: Ajungem la mana lui Iohannis. Sa nu va fie frica! Jocul excluderilor din PSD trebuie sa inceteze

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 11:51
1135 citiri
Grindeanu: Ajungem la mana lui Iohannis. Sa nu va fie frica! Jocul excluderilor din PSD trebuie sa inceteze
Foto: site Guvern (Arhiva)

Premierul Sorin Grindeanu si-a sustinut, miercuri, de la tribuna Parlamentului, punctul de vedere fata de motiunea de cenzura prin care fostii sai colegi din majoritatea PSD-ALDE vor sa isi darame propriul guvern. "Sa nu va fie frica! Furtunile vin si trec, la fel ca oamenii care le provoaca", le-a transmis Grindeanu parlamentarilor.

Sorin Grindeanu a subliniat in discursul sau ca nu si-a dorit sa fie premier, dar a acceptat la rugamintea "prietenului" sau Liviu Dragnea. Premierul le-a reamintit parlamentarilor PSD-ALDE ca daca pica guvernul, ajung la mana presedintelui Iohannis, care a refuzat-o pe Sevil Shhaideh in decembrie anul trecut, dar si pe Liviu Dragnea in 2015, cand presedintele a ales varianta guvernului tehnocrat.

Sorin Grindeanu a mai afirmat ca economia merge foarte bine, asa ca demiterea propriului guvern de catre majoritatea PSD-ALDE ar fi o greseala pe care romanii nu o inteleg.

Ziare.com a transmis principalele declaratii ale premierului Sorin Grindeanu in format LIVE text:

- In decembrie 2016 chiar si dupa ce PSD a castigat alegerile cu un scor istoric, urmaream cu totii cum Klaus Iohannis, presedintele, conform Consitutiei, numeste sau nu un premier de la PSD. Prima optiune a fost respinsa si acest lucru a durat 2 saptamani, timp in care Romania a stat in incertitudine.

- In ianuarie dl Dragnea m-a rugat sa accept functia de premier si raspunsul meu a fost NU. Castigasem alegerile in Timis, aveam planuri clare, familia sta in Timisoara.

- Prietenii mei din PSD, care stati acum in banci, ati insistat sa accept, ca e bine pentru stabilitatea Romaniei, pentru PSD, ca am fost ministru care a performat, ca sunt om onest si muncitor. Am spus "Da" si pentru ca Dragnea mi-a promis ca e prietenul meu, ca ma va sustine, ca facem un guvern din ministri PSD. I-am acceptat pe ministrii propusi de Dragnea.

- Dupa nici 6 luni aflu ca guvernul nu prea isi face treaba, ca tara nu e brusc in Vest si totul se bazeaza pe o analiza pe care nimeni nu o vazuse la partid, despre care mai multi colegi spun ca nu e corecta, care nu a trecut prin nicio structura a PSD.

- E ciudat pentru ca la sfarsitul lunii mai, Dragnea spunea: Ma multumesc toate ministerele si ca presedinte PSD, si ca presedinte al Camerei Deputatilor. Spunea ca trebuie sa facem o analiza, si remaniere, si iar analiza si remaniere. O parte dintre colegi mi-au spus ca resimt presiunea si oamenii din ministere nu mai stiu ce sa creada.

- INS ne spunea ca economia merge ...citeste mai departe despre "Grindeanu: Ajungem la mana lui Iohannis. Sa nu va fie frica! Jocul excluderilor din PSD trebuie sa inceteze" pe Ziare.com

#Grindeanu motiune cenzura Parlament , #Stiri Guvern