Guvernul Grindeanu, fata in fata cu prima motiune de cenzura. Premierul: Nu pot accepta ca exista doua Romanii

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 12:40
4030 citiri
Guvernul Grindeanu, fata in fata cu prima motiune de cenzura. Premierul: Nu pot accepta ca exista doua Romanii
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Guvernul Grindeanu se confrunta miercuri, cu prima motiune de cenzura impotriva sa. Demisia Guvernului este ceruta de Opozitie la putin peste o luna de la instalarea Executivului, dupa ce, in seara de 31 ianuarie, a dat pe furis o ordonanta de urgenta prin care a vrut sa modifice Codurile Penale in favoarea politicienilor cu probleme penale.

Chiar daca, dupa proteste masive de strada si reactii dure din partea institutiilor din Justitie si a statelor partenere ale Romaniei Guvernul Grindeanu a facut pasul inapoi, exista inca pericolul ca OUG 13 sa intre in vigoare.

Guvernul a facut publica si stenograma sedintei in care s-a adoptat controversata ordonanta, unde s-a vazut ca ministrul Justitiei, Florin Iordache, a mintit ca are toate avizele necesare, desi cel de la CSM lipsea, si niciunul dintre ministri nu a pus vreo intrebare in legatura cu efectele pe care aceste modificari le vor aduce.

Astfel, PNL a depus motiunea de cenzura care este sustinuta de USR si PMP. Cei de la UDMR au anuntat ca se vor abtine, iar minoritatile inca nu au transmis ce vor face.

Dezbaterea motiunii de cenzura a inceput la ora 12:00, in plenul reunit, unde Sorin Grindeanu sustine si un discurs, incepand cu ora 12:30. Votul va avea loc dupa aproximativ doua ore de dezbateri.

Pentru ca motiunea de cenzura sa treaca este nevoie de 233 de voturi "pentru". PNL, USR si PMP au, impreuna, 168 de voturi. Desi liberalii sustin ca au semnale multe de nemultumire din PSD fata de ce a facut Guvernul, e putin probabil ca 65 de parlamentari de la Putere sa voteze impotriva propriului Cabinet.

Citeste mai departe despre "LIVE - Guvernul Grindeanu, fata in fata cu prima motiune de cenzura. Premierul: Nu pot accepta ca exista doua Romanii" pe Ziare.com.

#vot motiune cenzura Guvern Grindeanu, #motiune Guvern Grindeanu justitie, #motiune cenzura Guvern Grindeanu ordonanta justitie , #Stiri Guvern