Iohannis: Toti liderii europeni sunt ingrijorati si au apreciat ca romanii au o voce puternica

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 17:08
5530 citiri
Iohannis: Toti liderii europeni sunt ingrijorati si au apreciat ca romanii au o voce puternica
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca toti liderii europeni sunt ingrijorati in ce priveste situatia din Romania, in lumina adoptarii ordonantei de modificare a codurilor penale, si au apreciat ca romanii au o voce puternica, in urma protestelor cu sute de mii de participanti.

Intr-o declaratie de presa, sustinuta dupa prima sesiune a Consiliului European care are loc la Valletta, in Malta, seful statului a subliniat ca liderii europeni au vrut sa stie cum evolueaza situatia in tara noastra.

Presedintele a mentionat ca toti liderii europeni "ar regreta profund daca Romania ar face pasi care ar indeparta-o de la statutul de stat de drept".

Mai devreme azi, seful statului a vorbit cu jurnalistii straini la Consiliul European despre protestele din Romania, la care participa sute de mii de oameni.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, "principalele teme de pe agenda reuniunii vizeaza dimensiunea externa a migratiei si pregatirea reuniunii liderilor Uniunii Europene, care va avea loc la Roma, in luna martie, moment cand se vor aniversa 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma".

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, scurtele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

- Am subliniat ca pentru Romania Parteneriatul Strategic cu SUA este vital.

- In afara de aceste doua teme, trebuie sa spun ca am avut, in pauzele programate, foarte multe discutii cu aproape toti liderii europeni.

- Lumea a vrut sa stie de la mine ce se intampla in Romania, cum evolueaza situatia. Ar dura mult mai mult sa reiau toate discutiile.

- Este important sa se stie ca toti sunt ingrijorati si toti spera ca Romania sa faca tot ce se poate pentru a ramane ferm pe calea statului de drept. Toti au apreciat foarte mult faptul ca romanii au o voce puternica si au ramas impresionati cand le-am spus ca sute de mii de romani au iesit in strada pentru a protesta pentru statul de drept in Romania.

- Toti - repet, toti - ar regreta profund daca Romania ar face pasi care ar indeparta-o de la statutul de stat de drept.

- Multumesc!

Mesaj ferm de la Comisia Europeana, dupa ordonanta Iordache: Lupta cu coruptia trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata

Situatia Romaniei, discutata joi in Parlamentul European: Este inadmisibila o asemenea atitudine a unui Guvern in UE

Ordonanta Iordache trece granita: Dezbatere in Parlamentul European, plangere la comisarul UE pe Justitie

Apel din Parlamentul European, ...citeste mai departe despre "Iohannis: Toti liderii europeni sunt ingrijorati si au apreciat ca romanii au o voce puternica" pe Ziare.com

#Iohannis lideri europeni ingrijorati Justitie, #Iohannis lideri europeni proteste, #Klaus Iohannis declaratie Consiliul European, #Iohannis Consiliul European discutii Romania, #Iohannis situatie Romania Consiliul European , #Stiri Guvern