Iohannis ataca dur Guvernul: Am cam luat-o pe aratura. Nimic nu se schimba in buzunarul romanilor

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 13:44
953 citiri
Iohannis ataca dur Guvernul: Am cam luat-o pe aratura. Nimic nu se schimba in buzunarul romanilor
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa, joi, de la Palatul Cotroceni.

Seful statului a vorbit despre ultimele masuri fiscale anuntate de Guvern pe care le-a criticat foarte dur.

Iohannis a avertizat Coalitia de Guvernare PSD-ALDE sa dea dovada de responsabilitate si sa renunte la acest tip de politica fiscala, despre care, spune seful statului, nu ajuta pe nimeni.

Presedintele a adus in discutie si scaderea contributiilor la Pilonul II de pensii despre ca a spus ca nu este un lucru bun.

Referitor la propunerile pentru modificarea Legilor Justiei, seful statului a sustinut ca reprezinta o ciopartire a legislatiei.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Klaus Iohannis

- Daca va amintiti acum cateva luni de zile cand am investit acest Guvern am avut o solicitare simpla si clara. I-am rugat sa termine cu aceasta topaiala fiscal bugetara. Nu s-a intamplat asa. Vreau sa va prezint cateva cifre si evaluari in legatura cu situatia economica.

- Romania traverseaza o perioada de crestere economica. In sine este o veste foarte buna. Cresterea economica e record in UE. Dar aceasta crestere, din pacate, are vulnerabilitati care trebuie cunoscute. Prima: Cresterea se bazeaza preponderent pe consum si astfel de crestere nu este, in general, vazuta ca o crestere sustenabila, de durata. Lipseste partea de investitii.

-Au scazut nepermis de mult investitiile publice. Au rol important in echilibrarea economiei. Au scazut cu peste 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cand oricum nu a fost pe roz.

-Veniturile fiscale. Suntem intr-o situatie foarte ciudata. Economia creste si veniturile fiscale scad. In loc sa avem mai multi bani la buget, culmea, avem mai putini bani la buget. Ca sa va dau doar un exemplu graitor. Se stie ca performanta incasarii veniturilor fiscale se masoara in procent din PIB. In acest an colectarea a ajuns la un minim istoric de 25% si ceva din PIB fata de cum ne-am propus de 35%. 35% ar fi putin in comparatie cu alte tari europene, dar 25% este extrem, extrem de putin si ar trebui sa ne ingrijoreze.

-Avem o crestere record a PIB-ului si tot o crestere record a datoriei. Guvernul se comporta un om care castiga mai mult, dar se imprumuta si mai mult si lasa plata datoriilor copiilor si nepotilor. E un comportament care nu trebuie sa ne incurajeze sa continuam.

-Masuri fiscale. Comisia Europeana. Atentie! Comisia Europeana a declansat procedura de deviatie semn ...citeste mai departe despre "Iohannis ataca dur Guvernul: Am cam luat-o pe aratura. Nimic nu se schimba in buzunarul romanilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii Klaus Iohannis , #Stiri Guvern