Motiunea de cenzura a picat la vot

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 14:05
1044 citiri
Motiunea de cenzura a picat la vot

Motiunea de cenzura initiata de PNL si intitulata "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma" a fost dezbatuta si votata joi, in Parlament.

Textul face inventarul "minciunilor", al "nerealizarilor" si al tuturor masurilor care, in opinia Opozitiei, au destabilizat economia de cand coalitia PSD - ALDE a preluat guvernarea.

Motiunea de cenzura, singura la care are dreptul PNL in aceasta sesiune parlamentara, a fost semnata de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP si independenti. Pentru ca guvernul sa pice ar fi nevoie de 234 de voturi din totalul de 465 de senatori si deputati.

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

14:02 - Motiunea de cenzura a picat, fiind votata doar de 156 de parlamentari, informeaza surse citate de Digi24.

13:55 - S-a incheiat si votul senatorilor. Birourile Permanente ale celor doua camere sunt reunite pentru numararea voturilor si stabilirea rezultatelor finale.

13:43 - S-a incheiat votul deputatilor, urmeaza ca si senatorii sa isi exprime optiunile. Ministrii Florian Bodog, Carmen Dan, Teodor Melescanu, Liviu Pop si Paul Stanescu sunt prezenti, dar nu voteaza, asa cum a decis conducerea coalitiei de guvernare.

13:40 - Fostul premier Victor Ponta si liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, lipsesc de la vot.

Ludovic Orban discuta si face selfie-uri cu protestatarii veniti in fata Parlamentului.

13:20 - Premierul Mihai Tudose a fost prins pe holurile Parlamentului de jurnalisti si intrebat daca dosarele lui Liviu Dragnea afecteaza guvernarea. Tudose a negat, fara prea multe comentarii, subliniind ca astazi, in Parlament, coalitia este unita.

Intrebat ce este "statul paralel" invocat des de conducerea PSD, Mihai Tudose a dat un raspuns neasteptat.

"Nu inteleg conceptul, sincer. Eu imi vad de guvernare. Avem un stat de care trebuie sa ne ocupam, cu niste romani carora trebuie sa le facem viata mai buna", a spus Mihai Tudose, plecand din fata jurnalistilor.

13:12 - Dezbaterile s-au incheiat. Incepe votul secret, cu bile. Membrii Guvernului care sunt si parlamentari sunt prezenti, dar nu voteaza.

Cativa parlamentari PSD asigura totusi cvorumul pentru ca sedinta sa poata continua.

13:10 - Premierul Mihai Tudose le-a multumit liderilor UDMR si PMP pentru criticile constructive.

"Exista si opozitie serioasa. Dle Basescu, ati inceput sa imbatraniti, cand erati mai tanar nu dadeati niciodata ouale inapoi", a spus Mihai Tudose. Gluma d... citeste mai departe despre "LIVE - Motiunea de cenzura a picat la vot (surse) " pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#motiune cenzura PNL Tudose , #Stiri Guvern