Noii ministri de la Aparare si Economie au depus juramantul. Iohannis n-a facut nicio declaratie

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 15:06
897 citiri

Social-democratii Mihai Fifor si Gheorghe Simon au depus, marti, la Cotroceni, juramantul de investire in functiile de ministru al Apararii si ministru al Economiei, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru noile modificari pe care coalitia PSD-ALDE le-a adus Guvernului.

Ceremonia a fost una foarte scurta, care s-a rezumat doar la intonarea imnului, depunerea celor doua juraminte si salutul protocolar.

Presedintele Klaus Iohannis nu a facut nicio declaratie dupa depunerea juramintelor.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea ceremoniei de depunere a juramantului celor doi ministri:

15:05 - Ceremonia s-a incheiat, presedintele Klaus Iohannis merge sa dea mana cu noii ministri, cu premierul Mihai Tudose, cu vicepremierii si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.

Klaus Iohannis nu a facut nicio declaratie. De obicei, seful statului adresa cateva cuvinte fie ministrilor, fie majoritatii de guvernare.

15:04 - Gheorghe Simon a depus juramantul pentru functia de ministru al Economiei.

15:03 - Mihai Fifor depune juramantul pentru functia de ministru al Apararii.

15:01 - La Palatul Cotroceni sunt deja toti cei implicati in depunerea juramantului. Se intoneaza imnul Romaniei.

14:37 - Intrebat despre refuzul partenerului sau de coalitie Calin Popescu Tariceanu de a merge la Cotroceni, Dragnea a precizat ca l-a facut sa se razgandeasca.

"L-am rugat sa fie prezent totusi la ceremonie si a zis ca vine", a asigurat liderul PSD.

14:14 - Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a spus ca nu va merge la ceremonia de la Cotroceni pentru ca nu a fost invitat de seful statului, Klaus Iohannis.

"Pana in momentul in care a inceput sedinta de birou nu primisem nicio invitatie si eu nu merg decat invitat", le-a spus Tariceanu jurnalistilor, adaugand ca prefera sa fie prezent la 14:30, la evenimentul de lansare a candidaturii Romaniei pentru un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite.

***************

Permutarile din Guvern au loc dupa scandalul de saptamana trecuta de la MApN in urma caruia Adrian Tutuianu a demisionat de la conducerea ministerului, dupa ce printr-un comunicat institutia anunta ca nu mai are bani, pentru ca nu se facuse inca rectificarea bugetara, astfel ca se vedea nevoita sa plateasca esalonat salariile militarilor si personalului civil.

Interimatul a fost apoi asigurat de vicepremierul Marcel Ciolacu, insa o numire plina era ...citeste mai departe despre "Noii ministri de la Aparare si Economie au depus juramantul. Iohannis n-a facut nicio declaratie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#depunere juraminte Cotroceni, #Fifor Simon depus juramantul, #Iohannis ministri Aparare Economie, #Guvern Tudose ministri noi, #Mihai Fifor ministru Aparare, #Gheorghe Simon ministru Economie , #Stiri Guvern