Motiunea PNL si USR impotriva ministrului Finantelor a picat

Luni, 06 Mai 2019, ora 18:07
991 citiri

Cu doar 27 de voturi "pentru", 70 "impotriva" si 9 abtineri, Senatul a respins luni dupa-amiza motiunea parlamentarilor PNL si USR impotriva lui Eugen Teodorovici. Interesant este ca, in sala de plen, 11 senatori ai Opozitiei, semnatari ai motiunii s-au razgandit si nu au mai votat pentru demiterea ministrului.

Aceasta motiune, intitulata "Eugen Teodorovici - romanii iti cer sa demisionezi", a fost depusa la Senat inca de pe 8 aprilie.

In textul documentului, senatorii PNL si USR au inclus o serie de mesaje din partea unor cetateni romani care isi arata nemultumirea fata de masurile luate pana acum de ministrul de Finante si ii cer sa plece acasa.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT cele mai importante momente ale dezbaterii motiunii impotriva lui Eugen Teodorovici:

17:50 - Motiunea a fost respinsa cu 70 de voturi "impotriva", doar 27 "pentru" si 9 abtineri.

Numarul senatorilor care au votat pentru demiterea lui Teodorovici este mai mic decat al celor care au semnat motiunea.

17:30 - Senatorul PSD Serban Nicolae sustine ca, procedural, Senatul nu va putea sa isi spuna parerea asupra unor pareri ale cetatenilor.

17:27 - Senatorul UDMR Tanczos Barna sustine ca se astepta la mai multe de la aceasta motiune si ca ar fi fost nevoie ca ea sa contina o analiza pertinenta a activitatii Ministrului de Finante.

"Trebuia sa vorbim astazi, aici, despre OUG 114, despre masuri luate fara studiu de impact, despre intarzierea bugetului...", a spus Tanczos Barna, sustinand ca UDMR nu va vota nici pentru, nici impotriva motiunii.

17:14 - Florin Citu i se adreseaza din nou lui Eugen Teodorovici, cerandu-i explicatii punctuale cu privire la OUG 114 si alte masuri luate la Ministerul de Finante. Din sala se aud zgomote.

Presedintele de sedinta, Claudiu Manda, intervine, ironic:

"Domnule de-doua-ori-ministru Teodorovici, de la conducerea Finantelor si Fondurilor Europene, va rog sa-l lasati pe domnul senator de la PNL sa isi exprime punctul de vedere. Nu-l mai intimidati!", a spus Manda.

Citu isi continua discursul.

17:01 - Senatorul Daniel Zanfir (ALDE) sustine ca Florin Citu a gresit de nenumarate ori, in previziunile sale economice si incearca sa faca o lista a acestor erori.

17:00 - Eugen Teodorovici sustine ca tine, totusi, sa le raspunda romanilor care i-au adresat intrebari, prin intermediul motiunii PNL si USR:

"Salariul mediu net este cu 26% mai mare decat in momentul venirii PSD la guvernare. Salariile in constructii ...citeste mai departe despre "Motiunea PNL si USR impotriva ministrului Finantelor a picat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#motiune Orlando Eugen Teodorovici Senat, #PNL USR motiune Senat Teodorovici, #motiune simpla Ministrul Finante , #Stiri Guvern