Liviu Dragnea, intre gloria cu fruntea sus si teama

Duminica, 17 Septembrie 2017, ora 17:08
1074 citiri
Liviu Dragnea, intre gloria cu fruntea sus si teama

Nu trebuie sa fii mare analist ca sa observi in ultima vreme o schimbare de ton in spusele dlui Liviu Dragnea. Nu mai este omul de anul trecut, cand il ameninta pe presedinte cu suspendarea, dar ii citeai pe fata ca nici el nu crede in spusele sale.

Acum prevesteste apocalipsa politica, pe care ameninta s-o declanseze chiar el: "Vor da socoteala! Mai e foarte putin! Fac greseala dupa greseala. Sunt disperati. Vor fi multi care vor incepe sa vorbeasca! Vom auzi foarte multi! Au inceput sa se pregateasca. Sunt sigur ca vom auzi foarte multe lucruri. CCR nu mai e in campul tactic. Vor fi multe nopti de nesomn pentru unii. Au depasit linia rosie".

Nu spune pe sleau la cine se refera, dar tocmai aici e smecheria: in opinia mea, se refera la toti. La Opozitie, la Ponta, la cei care murmura in partid, la cei care i-au fost incomozi in viata, procurorii care i-au instrumentat dosarul, magistratii care l-au judecat si condamnat, presa care aminteste de Brazilia, de TelDrum, de afacerile beizadelei, de averile din tara.

Pe toti ii ameninta ca vor da socoteala, ca vor fi stransi cu usa pana vor incepe sa "vorbeasca" si vor avea insomnii.

Iar el va sta in fotoliu si va savura placerea de a-si vedea adversarii cuprinsi de panica, infricosati ca le vine ceasul socotelii, ca mai e putin, ca cineva le numara greselile si ca ceva se pregateste.

Observ ca limbajul acesta, schimbat de la simple ocari la amenintari si avertizari, a aparut brusc din momentul cand instanta suprema a hotarat sa reia de la zero dosarul in care Dragnea e inculpat pentru abuz in serviciu.

Nu cred in coincidente. Adica nu mi se pare intamplator faptul ca, in aceeasi zi cu reluarea cazului Dragnea, s-a hotarat reluarea cazului Tariceanu, inculpat pentru marturie mincinoasa si reluat pentru exact aceleasi motive de procedura.

Si, ca sa vedeti inca o data ca nimic nu e intamplator, peste numai cateva zile, instanta a hotarat reluarea, tot de la zero, a unui alt dosar unde este judecat bunul sau prieten, colaborator la programul de guvernare, sfatuitorul din umbra la demiterea premierului Grindeanu, omul despre care Dragnea afirma ca si-l asuma cu bune si cu rele, Darius Valcov.

In opinia mea, lui Dragnea i se pare pe bune ca ingenuncheaza Justitia. Este atat de mare incat nici nu-l mai intereseaza sa deschida vorba despre vreo suspendare a presedintelui, ca asta toamna. Acum ne sugereaza ca, pentru dansul, seful statului este un partener pe care il accepta:

"Ar trebui sa ince ...citeste mai departe despre "Liviu Dragnea, intre gloria cu fruntea sus si teama" pe Ziare.com

#Dragnea TelDrum, #Dragnea Brazilia, #Darius Valcov proces reluat, #Calin Popesu Tariceanu proces reluat, #Dragnea proces reluat , #Stiri Guvern