Liviu Dragnea, ironizat in presa germana: Daca va fi condamnat, va urmari Guvernul doar la televizorul din celula

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 13:01
1863 citiri
Liviu Dragnea, ironizat in presa germana: Daca va fi condamnat, va urmari Guvernul doar la televizorul din celula
Foto: Arhiva Ziare.com

Revista germana "Cicero" ii dedica un articol liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care il considera autorul moral si beneficiarul ordonantelor privind modificarea Codurilor Penale si care, in curand, ar putea urmari activitatea Guvernului doar la "televizorul din celula".

Articolul a fost semnalat pe Facebook de europarlamentarul PMP Siegfried Muresan.

"Revista germana 'Cicero' publica un articol simpatic despre Liviu de la Teleorman.

Ultima fraza a articolului: 'Daca va fi condamnat in dosarul in care este anchetat pentru abuz in serviciu, Liviu Dragnea va putea urmari activitatea Guvernului cel mult la televizorul din celula inchisorii'", a scris Siegfried Muresa, sambata, pe Facebook.

In articolul publicat de revista Cicero sub titlul "Papusarul din Romania" se arata ca Florin Iordache a demisionat din functia de ministru al Justitiei din cauza scandalului ordonantelor, dar "autorul spiritual" al controversatelor acte normative este cu totul altul, mai exact Liviu Dragnea.

Autorul articolului citat prezinta situatia tensionata din Romania, care a scos sute de mii de oameni in strada la scurt timp dupa ce PSD a castigat alegerile din decembrie 2016.

"Liviu Dragnea este autorul moral al controversatei ordonante de urgenta care pare croita pe masura presedintelui Camerei Deputatilor. El trebuie sa isi asume acum responsabilitatea pentru situatia precara in care se afla Guvernul Grindeanu", relateaza publicatia germana, semnaland faptul ca in cei 20 de ani de politica, inginerul de 54 de ani, cu "par carunt si mustata Schnauzer", a ajuns la o "avere considerabila".

In plus, articolul semnaleaza ca Dragnea a fost suspectat de mai multe ori de coruptie, dar a reusit sa scape pana in aprilie 2016, cand a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru frauda electorala.

Vezi de ce a fost Dragnea condamnat cu suspendare: Judecatorii au crezut ca pe viitor o sa aiba o atitudine corecta fata de lege. Ce spune seful PSD.

Acum liderul PSD are un nou proces pe rol, in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu, infractiune dezincriminata mascat prin controversata ordonanta de urgenta.

Citeste mai multe despre procesul lui Dragnea la Inalta Curte si marturiile din dosar care il incrimineaza.

"Zilnic, protestatarii ies in piata cu postere in care Dragnea apare in zeghe", se mai arata in articolul Cicero, prezentandu-se totodata si felul in care se apara liderul PSD, care se considera nevinovat.

Vezi fotografia zilei: Dragnea ...citeste mai departe despre "Liviu Dragnea, ironizat in presa germana: Daca va fi condamnat, va urmari Guvernul doar la televizorul din celula" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea presa germana ordonante , #Stiri Guvern