Liviu Dragnea trimite cheile Romaniei la Budapesta? Marele pret

Marti, 20 Iunie 2017, ora 06:30
1169 citiri
Liviu Dragnea trimite cheile Romaniei la Budapesta? Marele pret

Klaus Iohannis trece prin ceea ce reprezinta, probabil, varful absolut al mandatului sau actual.

Turneul in marile capitale ale lumii, inceput spectaculos la Washington si continuat in acelasi stil la Berlin, arata un presedinte cu o mare anvergura internationala si poate ca, pentru prima data dupa 1989, Romania are sansa de a fi stalucit reprezentata pe marea scena internationala.

Si aceasta sansa ar fi trebuit exploatata la maximum, cu inteligenta si pragmatism, de clasa politica de la Bucuresti in interesul Romaniei.

Din pacate, insa, intre presedinte si restul clasei politice prapastia este imensa. Presedintele si partidele apartin unor lumi diferite, iar decalajul ar putea distruge potentialul urias al acestui moment.

In timp ce presedintele face din Romania un jucator important, pe scena de la Bucuresti, un Liviu Dragnea total derapat, dar jupan al puterii, e foarte probabil sa fi pus cheile crizei de la Bucuresti, viitorul Romaniei in mana Budapestei.

De ce spun asta? Nu e niciun secret ca liderii UDMR sunt foarte legati de premierul Ungariei, Viktor Orban. Ceee ce nu reprezinta o vina a lor, cu atat mai putin a lui V. Orban. Este firesc sa fie asa, pentru un partid al unei minoritati, mai ales al uneia cu caracteristicile celei maghiare.

Dupa cum este firesc ca, atunci cand sunt pusi intr-o situatie ideala de negociere, maghiarii sa ceara tot ce se poate cere. Au cerut si sunt pe cale sa obtina ceea ce nici cu gandul nu gandeau, ceea ce se chinuie sa obtina de ani de zile, concesiile nefacute de niciun partid pana acum: 15 martie recunoscuta oficial ca Ziua Maghiarilor din Romania, scaderea la 10% a pragului de populatie minoritara de la care folosirea limbii maghiare in institutii sa fie obligatorie. Sa vedem daca nu cumva va fi obligatorie si in Bucuresti.

Si acesta ar putea fi doar varful iceberg-ului, pentru ca atat timp cat Liviu Dragnea va fi dependent de UDMR ma tem ca va fi dispus sa ofere orice.

Urmeaza autonomia pe criterii etnice? Sau Liviu Dragnea intentioneaza, dupa cum inteleg ca rade deja pe sub mustata in diferite medii, sa ii pacaleasca pe maghiari? Le va lua voturile la motiune, dar nu le va mai da tainul promis?

Pragmatic vorbind, victoria de politica externa pusa pe tava lui Viktor Orban, via UDMR, de Liviu Dragnea mi se pare uriasa si extrem de rusinoasa pentru noi.

Eu nu am un discurs nationalist, ba dimpotriva, in general resping tipul acesta de abordare. Dar ceea ce a facut Liviu Dragnea mi se p ...citeste mai departe despre "Liviu Dragnea trimite cheile Romaniei la Budapesta? Marele pret" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea UDMR motiune cenzura Grindeanu, #UDMR ziua maghiarilor Dragnea vot motiune , #Stiri Guvern