Locuiesti peste hotare si vrei sa votezi mai usor la toamna? Iata ce trebuie sa faci

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 15:21
748 citiri
Locuiesti peste hotare si vrei sa votezi mai usor la toamna? Iata ce trebuie sa faci
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa cozile infernale de la prezidentiale din 2014, autoritatile au introdus doua noi modalitati mai usoare de vot pentru romanii din diaspora. Primul pas esential este insa inscrierea in Registrul Electoral.

Mai putin de 2.000 de romani dintre cei aproape 5 milioane care traiesc in afara granitelor s-au inscris pana acum, in conditiile in care perioada de inscriere se incheie in doua luni.

Ministerul de Externe si Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) informeaza ca pana la data de 30 iunie au solicitat inscrierea in Registrul Electoral doar 1.788 de romani care locuiesc legal in strainatate.

Dintre cei 1.788, 1.281 au mentionat optiunea pentru votul prin corespondenta, iar 507 au optat pentru votul in sectiile de votare special amenajate, precizeaza AEP intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Cele mai multe solicitari de inscriere s-au facut in Spania (184) si Republica Moldova (104).

Inscrierea in Registrul Electoral a debutat la 1 aprilie si se va incheia cu 90 de ...citeste mai departe despre "Locuiesti peste hotare si vrei sa votezi mai usor la toamna? Iata ce trebuie sa faci" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani diaspora inscrisi Registrul Electoral, #vot corespondenta Registrul Electoral , #Stiri Guvern