Ludovic Orban: Sa scapam si de gasca Dragnea-Olguta-Firea. Sa scoatem nebunii de la butoane!

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 14:16
1299 citiri
Ludovic Orban: Sa scapam si de gasca Dragnea-Olguta-Firea. Sa scoatem nebunii de la butoane!
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca liberalii vor lua o decizie in zilele urmatoare cu privire la strategia pe care partidul o va adopta dupa ce Guvernul Grindeanu a fost demis, miercuri, prin motiune de cenzura.

Orban s-a aratat multumit ca "niciun parlamentar PNL nu a votat la motiune", asa cum a decis anterior conducerea partidului, in ciuda "presiunilor exercitate de coalitia PSD-ALDE si de zvonurile lansate in mod nedrept in presa".

"Astazi am scapat de o gasca din PSD, gasca Ponta-Grindeanu. Pentru ca lucrurile sa revina la normal si pentru ca Romania sa poatea sa mearga inainte trebuie sa scapam si de a doua gasca din PSD: gasca Dragnea-Olguta-Firea. Doar cand toti pesedisii vor fi trimisi acasa lucrurile vor reveni la normal in Romania", a declarat Ludovic Orban.

Noul presedinte al PNL a anuntat ca Biroul Politic Executiv al partidului se va reuni joi la ora 13:00, urmand ca ulterior sa se declanseze consultarea cu "baza partidului", iar la final o reuniune a Biroului Politic National, la care se va stabili strategia pentru perioada urmatoare.

Intrebat daca PNL va face o propunere de premier, Ludovic Orban a spus: "Va voi da raspunsul doar dupa ce vom lua o decizie in organismele statutare".

"Obiectivul nostru este sa-i scoatem de la butoane pe nebunii care si-au batut joc de Romania in ultimele 6 luni. Ce face presedintele Iohannis e decizia domniei sale", a subliniat Orban.

Presedintele PNL a comentat, raspunzand unei intrebari, si faptul ca o parte dintre deputatii minoritatilor nationale au votat la motiunea de cenzura, alaturi de PSD-ALDE.

"Minoritatile in mod traditional se aduna in jurul celui care are capacitatea de a forma guvernul. De acum inainte nu stim ce traditie vor urma", a punctat el ironic.

Intrebat daca PNL se va alia cu PMP-USR-UDMR pentru a forma o noua majoritate si a propune un nou premier, Ludovic Orban a subliniat ferm: "Adversarul nostru politic este PSD, CAP-ul vechililor rosii, cei care au tinut pe loc Romania de 27 de ani".

"Cu ei nu putem bate palma, cu ei nu putem face niciun compromis. (...) Pana luni, cand vom avea decizia orgnanismelor statutare, nu dau declaratii pe aceasta tema nu vreau sa fac speculatii sau sa prezint puncte de vedere personale", a mai declarat presedintele PNL.

Guvernul Grindeanu a fost demis, miercuri, prin motiune de cenzura depusa chiar de partidele din coalitia de guvernare, PSD-ALDE. Dintre cei 464 de senatori si deputati, au votat 251, iar 241 dintr ...citeste mai departe despre "Ludovic Orban: Sa scapam si de gasca Dragnea-Olguta-Firea. Sa scoatem nebunii de la butoane!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ludovic Orban premier PNL motiune , #Stiri Guvern