Lumea, zdruncinata si in 2016: Cinci probleme cruciale cu care ne vom confrunta

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 07:26
1633 citiri
Lumea, zdruncinata si in 2016: Cinci probleme cruciale cu care ne vom confrunta
Foto: Facebook/Ministry of Defence of the Russian Federation

Cei care au lucrat in domeniul afacerilor externe timp de decenii au opinii contrare in legatura cu aproape orice, insa, la inceputul lui 2016, toti sunt de acord cu un lucru: nu au mai vazut niciodata lumea atat de scufundata in probleme complexe, periculoase si interconectate.

Pentru a gasi ceva comparabil in istoria moderna, trebuie sa ne uitam inapoi la anii 1940 si la haosul care a urmat celui de-Al Doilea Razboi Mondial, scrie John McLaughlin - fost director al CIA, care in prezent este profesor la Johns Hopkins School of Advanced International Studies - intr-un material publicat pe site-ul OZY.

McLaughlin a vorbit in articolul sau despre cele mai mari cinci provocari cu care se va confrunta lumea anul acesta - Siria, programul nuclear al Iranului, China, disputa dintre Rusia si UE si pretul petrolului - subiecte care vor fi pe agenda si in 2016.

1. Siria

Aceasta tara, care intra in al cincilea an de razboi civil sangeros, este pe primul loc in clasament, in opinia ...citeste mai departe despre "Lumea, zdruncinata si in 2016: Cinci probleme cruciale cu care ne vom confrunta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#razboi Siria, #Statul Islamic, #criza economie China, #pret petrol, #Rusia UE , #Stiri Guvern