Maior a fost intrebat in comisie de Comey si bin Laden: Alegerile din Romania au fost recunoscute de SUA (Video)

Luni, 12 Iunie 2017, ora 14:25
866 citiri
Maior a fost intrebat in comisie de Comey si bin Laden: Alegerile din Romania au fost recunoscute de SUA (Video)
Foto: captura video Privesc.eu

Unii dintre membrii comisiei de ancheta parlamentara a alegerilor din 2009 au incercat sa puna presiune la audiere pe fostul director al SRI George Maior, invocand cazul James Comey sau chiar numele lui Osama bin Laden, insa incercarile au fost zadarnice.

Inca de la inceput George Maior a fost intrebat daca este la curent cu modul in care se desfasoara ancheta din SUA in legatura cu demiterea fostului sef al FBI James Comey, insinuandu-se astfel ca ar exista o similitudine cu ancheta deschisa in Romania pentru alegerile din 2009, lucru invocat in ultima perioada de mai multi politicieni.

"Audierile din Congresul american, pe care le urmaresc, reprezinta modul de functionare a democratiei americane. Aceasta comisie ar trebui sa isi desfasoare activitatea in limitele competentelor si obiectivelor pe care si le-a trasat intr-un parlament, democratic si european, al Romaniei", a declarat George Maior, facand trimitere la diferentele dintre sistemele legislative roman si american, dar si la cazurile in sine.

Pe parcursul audierii sale, George Maior a declarat in repetate randuri ca vizita sa la Gabriel Oprea, anchetata de Parlament, a fost un eveniment privat despre care nu poate fi obligat legal sa vorbeasca.

George Maior a subliniat ca a fost director al SRI 9 ani, timp in care a avut si viata privata.

"Starea de securitate nationala este una care presupune atentie, dincolo de aspectele electorale, minut de minut din partea SRI. Dar daca am extrapola un pic, ar insemna ca timp de 9 ani ar fi trebuit sa fiu doar intr-o calitate oficiala, inclusiv cand eram acasa, ceea ce este imposibil pentru cineva si nu se intampla nici in marile democratii pe care le-ati evocat", a adaugat ambasadorul Romaniei in SUA.

De altfel, acesta a tinut sa sublinieze ca la audierile din SUA "nu i s-au pus dl Comey intrebari legate de viata lui privata".

George Maior a declarat in repetate randuri in comisie ca SRI a actionat doar in limitele constitutionale si legale pe care le are, "in cei mai buni parametri".

In context, el a subliniat ca in timpul mandatului sau a reusit "rezolvarea oricaror incompatibilitati legate de activitatea ofiterilor serviciului, orice incompatibilitate legata de situatia ofiterilor acoperiti".

Revenind la comparatia facuta de unii membri ai comisiei intre audierile din SUA si din Romania, George Maior a tinut sa mentioneze "seria de scrisori pe care le-am primit de la toti directorii serviciilor de informatii omologi cu care am ...citeste mai departe despre "Maior a fost intrebat in comisie de Comey si bin Laden: Alegerile din Romania au fost recunoscute de SUA (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Maior audiat comisie ancheta Comey , #Stiri Guvern