Mark Gray: Situatia DNA va fi reflectata in raportul MCV. Nu comentam cazuri individuale

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 11:05
1243 citiri
Mark Gray: Situatia DNA va fi reflectata in raportul MCV. Nu comentam cazuri individuale
Sursa Foto: stirileprotv.ro

Situatia Directiei Nationale Anticoruptie va fi reflectata in raportul MCV care urmeaza sa fie publicat in luna decembrie, a declarat, vineri, Mark Gray, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene.

"Situatia DNA va fi reflectata, ca de obicei, in urmatorul raport MCV, dar nu comentam numirile individuale", a precizat Gray, pentru Mediafax, referindu-se la procesul de numire a inlocuitorilor procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a decis, miercuri, incetarea delegarii procurorului Lucian Papici, sef al Sectiei I din DNA, si a adjunctului acestuia, Mariana Alexandru, in locul lor fiind delegati procurorii Iuliana Bendeac, ca sef de sectie, si Viorel Cerbu, ca adjunct, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali ai Parchetului instantei supreme.

Decizia a provocat un sschimb de replici

Decizia a provocat un schimb de replici, la distanta, intre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri seara, la RTV, ca Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de sef al Sectiei I din DNA, el precizand ca acesta va fi simplu procuror si mentionand ca, la fel ca Daniel Morar, Papici a facut "dosare politice".

"Am mai vazut o chestie, cand veneam incoace...Nu stiu cine a fost demis. Papici, marele basist, morarist, macoveist (...) Propaganda asta a lui Macovei si toti macoveistii. Dom'le, nu a fost demis, i s-au terminat mandatele, a avut doua mandate. Si Basescu isi termina mandatele. Ce facem, il tinem si pe Basescu, si pe Papici, si pe Morar, ca moare tara fara Papici, Morar si Basescu? Sa mai stea procuror simplu, sa mai faca si el un dosar, ca sefi de-astia pusi de Basescu care trebuie sa stea inca o suta de ani dupa ce pleaca Basescu - a avut doua mandate, amandoua de trei ani, sase ani. Asa spune in lege, nu ai voie sa ai mai mult de doua mandate. I s-a terminat mandatul, sta si el procuror simplu, ca nu l-a nascut sef", a afirmat premierul.

"Cine, ce victima e Papici? (...) Si-a terminat omul dosarul (in cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate sa fie procuror simplu. Cum sa fie sef cand si-a terminat mandatul? Ce stam si plangem?", s-a intrebat, retoric, Ponta, precizand ca acesta va fi in continuare simplu procuror.

Referindu-se la dosarul lui Liviu Dragnea, premierul a spus: "S-a terminat si dosarul, l-a trimis la doamna Kovesi. Pa, la revedere, dar de ce trebuie sa-i tinem pe toti basistii care au facut dosare politice dupa ce le-a expirat mandatul?".

Traian Basescu a declarat ca nu il mai "gireaza" pe premierul Victor Ponta

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la B1, ca nu il mai "gireaza" pe premierul Victor Ponta pentru ca "a incalcat grav" pactul de coabitare si "s-a bagat cu bocancii in justitie".

"Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru ca a incalcat grav pactul si mai ales s-a bagat cu bocancii in justitie, de dragul lui Dragnea", a spus Basescu.

Totodata, presedintele Basescu a declarat, joi, ca se gandeste la ruperea pactului de coabitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mark Gray, #inlocuire DNA , #Stiri Guvern