MDLPL: Proiectele pentru dezvoltare urbana pot fi depuse pana la 15 februarie

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 14:17
1135 citiri

Proiectele pentru dezvoltarea urbana, cu finantare de la Uniunea Europeana in cadrul programului URBACT II, pot fi depuse pana la 15 februarie, potrivit Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).

Prima licitatie de proiecte pentru acest program, care vizeaza dezvoltarea oraselor, a fost lansata pe 4 decembrie 2007. Peste 20 milioane de euro vor fi alocate pentru programele care vizeaza dezvoltarea oraselor, regiunilor, universitatilor si centrelor de cercetare relevante in domeniul dezvoltarii urbane (institutii publice sau organisme publice echivalente) din statele membre UE, Romania fiind eligibila cu intreg teritoriul.

Cu ajutorul programului vor fi constituite 23 de retele (cu o suma de maxim 710.000 euro/retea) si sapte grupuri de lucru (maxim 300.000 euro/grup de lucru), care sa vizeze cele doua axe al programului, dedicate crearii unor orase, promotoare ale cresterii economice si ocuparii fortei de munca, si constituirea unor orase atractive si unite.

Ulterior crearii unui parteneriat in cadrul unei retele sau grup de lucru, liderul de proiect poate trimite scrisori de intentie, in numele tuturor partenerilor din retea pana la data de 15 februarie 2008, in atentia Secretariatului Tehnic URBACT II (Franta), Delegation Interministerielle ? la Ville, 194 avenue du President Wilson 93217 Saint Denis la Plaine CEDEX.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.