Melescanu: Gratierea e absolut necesara. ALDE sustine proiectul fara amendamentul lui Serban Nicolae

Vineri, 10 Martie 2017, ora 17:53
1085 citiri
Melescanu: Gratierea e absolut necesara. ALDE sustine proiectul fara amendamentul lui Serban Nicolae
Foto: MAE

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a afirmat, vineri, ca o lege a gratierii este "absolut necesara", iar ALDE sustine proiectul de lege care a fost trimis de Guvern la Parlament si care nu prevede clementa pentru actele de coruptie.

"Gratierea este o lege absolut necesara, dat fiind faptul ca, la ora actuala, in sistemul penitenciar din Romania supraaglomerarea este de 200 la suta. Parlamentul dezbate aceasta lege intr-o maniera foarte transparenta. Exista amendamente, inclusiv facute de domnul Serban Nicolae. Pozitia noastra pentru moment, din cate stiu eu, este de a sprijini proiectul care a fost aprobat in Guvern, care l-am trimis la Parlament, ceea ce nu se refera la gratierea actelor de coruptie" a afirmat Teodor Melescanu, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Campina, unde a deschis un cabinet parlamentar.

Senatorul PSD, Serban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind gratierea, aflat in dezbatere in Comisia Juridica de la Senat, prin care condamnatii pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu pot fi gratiati.

El a explicat ca nu crede ca "cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat in conditii de igrasie, de igiena precara".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca el nu sustine gratierea pentru fapte de coruptie si a subliniat ca, oricum, doar legea gratierii nu rezolva problema supraaglomerarii penitenciarelor, fiind necesare investitii in infrastructura.

Liviu Dragnea si ministrul Justitiei nu vor gratiere pentru fapte de coruptie. Ce spune KovesiPrima reactie a presedintelui Iohannis privind gratierea coruptilor. "Cu referendumul am lasat-o mai incet"Grindeanu: Guvernul nu sustine amendamentul privind gratierea unor fapte de coruptieUn psihiatru ii da replica lui Serban Nicolae: Un corupt nu trebuie sa stea in igrasie si mizerie. Asa trebuie sa stea un batran, un bolnav, un copilDragnea il contrazice pe Serban Nicolae, dar il si apara: Nu sunt de acord cu atacurile violente la adresa luiComisia Juridica din Senat amana dezbaterea Legii gratierii. Serban Nicolae: Oamenii sunt fie foarte prosti, fie foarte ticalosi ...citeste mai departe despre "Melescanu: Gratierea e absolut necesara. ALDE sustine proiectul fara amendamentul lui Serban Nicolae" pe Ziare.com

#Melescanu ALDE gratiere coruptie , #Stiri Guvern