Mica apropiere de Rusia pe care o incearca PSD. De ce oare?

Marti, 21 Februarie 2017, ora 07:31
958 citiri
Mica apropiere de Rusia pe care o incearca PSD. De ce oare?

Liviu Dragnea a facut o calatorie la Casa Alba, in luna iauarie, unde s-a fotografiat cu Michael Flynn, la acea vreme consilier pentru securitate nationala al lui Donald Trump.

Acesta a demisionat saptamana trecuta, fiind acuzat ca l-a mintit pe vicepresedintele Mike Pence in legatura cu o conversatie avuta cu ambasadorul rus la Washington.

Generalul in retragere Michael Flynn este suspectat de legaturi nepotrivite cu Moscova, fiind unul dintre promotorii unei relatii speciale intre Donald Trump si Vladimir Putin. Iar presedintele rus este banuit de CIA si FBI ca a orchestrat implicarea agentilor sai in campania electorala din SUA, favorizandu-l pe Trump.

In opinia mea, alaturarea dintre Liviu Dragnea si controversatul Michael Flynn reprezinta pariul liderului PSD facut pe faptul ca o apropiere a actualei administratii de la Bucuresti de Rusia ar putea fi o cale de scapare de monitorizarea pe coruptie realizata de organismele europene.

Theodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, a avut o intalnire cu Valeri Kuzmin, ambasadorul rus acreditat la Bucuresti, luni, 13 februarie.

Ministerul de Externe a spus doar o parte a povestii

Comunicatul oficial al ministerului este sec. Anunta o "abordare pragmatica a relatiilor" dintre cele doua tari si vorbeste despre evitarea "unei retorici inadecvate in declaratiile publice". In comunicat se subliniaza "deschiderea partii romane pentru dialog".

Desi pare o declaratie diplomatica fara implicatii majore, aceasta deschidere a domnului Theodor Melescanu vine dupa episodul in care Vladimir Putin i-a oferit lui Igor Dodon, in vizita acestuia la Moscova, harta unei Moldove Mari care cuprinde o buna bucata din partea de est a Romaniei, aluzie la dezmembrarea tarii fiind mai mult decat stravezie, dar vine si dupa o serie de declaratii facute de oficialii rusi care considera tara noastra un "inamic" dupa finalizarea sistemului antiracheta de la Deveselu.

Foto: captura Digi 24 - Putin ii ofera lui Dodon harta Moldovei Mari

Mai mult, intr-un comunicat al Ambasadei Ruse, trimis agentiei TASS dupa intalnirea dintre cei doi oficiali, se vorbeste despre semnarea unor documente importante intre cele doua state, documente despre care Ministerul Afacerilor Externe nu a anuntat opinia publica:

"Pe ordinea de zi urmatoare se afla semnarea a trei documente importante - noul Program de cooperare in domeniul culturii, educatiei, mass-media, sportului, tineretului si turismului, un nou Protocol de cooperar ...citeste mai departe despre "Mica apropiere de Rusia pe care o incearca PSD. De ce oare?" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea vizita SUA, #Liviu Dragnea apropiere Rusia, #PSD Vladimir Putin Rusia , #Stiri Guvern