Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul britanic al Apararii a felicitat Romania pentru eforturile intreprinse in cadrul NATO

Ministrul britanic al Apararii a felicitat Romania pentru eforturile intreprinse in cadrul NATO
Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, joi, cu Secretarul de Stat pentru Aparare din Marea Britanie, Michael Fallon, care a felicitat Romania pentru eforturile intreprinse in cadrul NATO si pentru cresterea alocarilor bugetare pentru Aparare la 2%.

"In cadrul discutiilor au fost abordate subiecte de interes comun aflate pe agenda Aliantei Nord-Atlantice, precum si cooperarea bilaterala in domeniul securitatii si apararii. Cei doi interlocutori au afirmat determinarea de a consolida Parteneriatul Strategic dintre Romania si Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord in acest domeniu, subliniind faptul ca cele doua tari impartasesc viziuni comune referitoare la provocarile actuale de securitate", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Iohannis a evidentiat angajamentul ferm al Romaniei fata de prioritatile NATO, in special fata de cele referitoare la consolidarea posturii de descurajare si aparare a Aliantei si partajarea echitabila a responsabilitatilor intre tarile membre.

"Secretarul de Stat pentru Aparare britanic a felicitat Romania pentru eforturile intreprinse in cadrul Aliantei, subliniind importanta alocarii a 2% din PIB cheltuielilor pentru aparare, ca exemplu ce ar trebui urmat si de catre alti aliati", se mai arata in comunicat.

In privinta Brexit, ministrul britanic a spus ca tara sa va ramane "ferm angajata in proiectele europene referitoare la securitatea continentului".

Presedintele Romaniei si Secretarul de Stat pentru Aparare britanic au salutat desfasurarea in conditii optime a Exercitiului Noble Jump 17, gazduit in aceasta perioada de Romania, extrem de important pentru verificarea in conditii reale a capacitatii de reactie a fortelor implicate. Oficialul britanic a evidentiat intentia de a continua programele de pregatire in comun la nivelul fortelor armate, atat in ceea ce priveste NATO, cat si in context bilateral.

Presedintele Klaus Iohannis a salutat nivelul excelent de cooperare bilaterala dintre Romania si Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord in domeniul apararii si a apreciat sprijinul acordat tarii noastre in eforturile de consolidare a posturii de descurajare si aparare in flancul estic al Aliantei. De asemenea, a adresat multumiri pentru prezenta aeronavelor Eurofighter Typhoon si a militarilor britanici dislocati in Romania, precum si pentru participarea la activitati comune in Marea Neagra, se mai arata in comunicat. ...citeste mai departe despre "Ministrul britanic al Apararii a felicitat Romania pentru eforturile intreprinse in cadrul NATO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 449 ori