Ministrul de Finante a demarat verificari la minister si la ANAF in cazul casei lui Iohannis

Duminica, 29 Iulie 2018, ora 21:19
1085 citiri

Ministrul finantelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, duminica seara, ca a dispus verificari la institutiile din subordine si la nivelul ANAF pentru a verifica modul in care a fost pusa in aplicare legea in cazul casei familiei Iohannis.

"Am dispus o verificare pe care am intreprins-o la nivelul ministerului si la nivelul ANAF-ului pentru a vedea, in trecut, cum s-au petrecut lucrurile si de ce, nu stiu, daca au fost si alte variante, de ce nu s-au urmat pentru a pune in aplicare legea. Si a doua actiune pe care am intreprins-o a fost ca am cerut Ministerului Justitiei sa verifice acea activitate a notarului de la Sibiu", a declarat la Antena 3 Eugen Teodorovici, intrebat despre demersurile referitoare la casa familiei presedintelui Klaus Iohannis.

El a mai spus ca acele doua masuri ar fi putut fi dispuse de mai multi ani.

"Uitati-va ca sunt deja doua actiuni care puteau fi, de multi ani de zile, parcurse si anume acea scrisoare catre Cartea Funciara, acea solicitare catre Ministerul de Justitie pentru a verifica modul in care acel notar a actionat in 2016", a adaugat Teodorovici.

El a mai spus ca ar fi indicat ca notarul de la Sibiu ar face demersurile ca statul roman sa redevina proprietarul imobilului.

"Cred c-ar fi cea mai buna varianta (...) daca un notar, cel de la Sibiu, ar pune, ar face demersurile pentru a face inscrisurile in Cartea Funciara, statul devine proprietar, ca sa inchidem, adica si pe aceasta cale, si inchidem aceasta discutie", a mai precizat ministrul de Finante.

Eugen Teodorovici a mai precizat, de asemenea, ca aministia fiscala nu i s-ar aplica presedintelui Klaus Iohannis. ...citeste mai departe despre "Ministrul de Finante a demarat verificari la minister si la ANAF in cazul casei lui Iohannis" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Teodorovici casa Iohannis , #Stiri Guvern