Ministrul de Finante a demisionat din Consiliul de Administratie al Nuclearelectrica

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 10:46
1359 citiri
Ministrul de Finante a demisionat din Consiliul de Administratie al Nuclearelectrica
Foto:gov

Producatorul de energie Nuclearelectrica, care opereaza centrala nucleara din Cernavoda, a anuntat ca Ionut Misa a demisionat in 29 iunie din functia de membru provizoriu al Consiliului de Administratie, odata cu numirea sa in functia de ministru al Finantelor Publice.

"Demisia lui Ionut Misa survine ca urmare a numirii acestuia in functia de ministru al Finantelor Publice si este in conformitate cu prevederile art. 84, alin (1), litera c) din Legea 161/2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora functia de membru al Guvernului este Incompatibila cu functia de membru in Consiliul de Administratie la societatile comerciale", arata un raport al Nuclearelectrica.

Misa fusese numit in functia de membru provizoriu in Consiliul de Administratie al SNN pe o perioada de patru luni incepand din 26 aprilie. La finalul lunii iunie, el a fost numit in functia de ministru al Finantelor.

Cele doua unitati de la Cernavoda asigura aproape 20% din productia totala de electricitate a tarii. Nuclearelectrica a inregistrat in primele trei luni ale acestui an un profit net de 84,05 milioane lei (18,7 milioane euro), in crestere cu 26% fata de perioada similara a anului trecut. Productia de energie a companiei a scazut in primul trimestru cu 1,3%, la 2.766 GWh, de la 2.803 GWh in primele trei luni ale anului trecut.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participatie de 82,49%. Nuclearelectrica este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 2,01 miliarde lei (446,6 milioane euro). ...citeste mai departe despre "Ministrul de Finante a demisionat din Consiliul de Administratie al Nuclearelectrica" pe Ziare.com

#Ionut Misa demisie, #Misa Consiliul Administratie Nuclearelectrica , #Stiri Guvern