Ministrul de Interne isi face bilantul, desi inca e in functie: Grindeanu e un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaun

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 12:33
1054 citiri
Ministrul de Interne isi face bilantul, desi inca e in functie: Grindeanu e un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaun
Foto: Captura video Realitatea TV

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat vineri un bilant al mandatului de 5 luni, asta desi e inca in functie pana cand va fi numita o alta persoana la conducerea ministerului. Dan a lansat si un nou atac la adresa premierului Sorin Grindeanu, pe care il considera singurul vinovat pentru criza politica: "E un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaunul de prim ministru".

Carmen Dan a spus ca si-a delegat o serie de prerogative catre secretarul de stat in MAI Cornel Ciocoiu, dar a asigurat ca MAI isi face in continuare datoria, in ciuda faptului ca "in plan politic s-a ajuns la o situatie complicata, pe care nici ministrii si nici PSD nu au generat-o".

Ministrul si-a motivat iesirea la rampa de vineri prin nevoia de a transmite "un mesaj de stabilitate", mai ales ca "aseara, la o conferinta de presa de la Palatul Victoriei, s-a indus ideea ca ministrii nu sunt prezenti la minister".

Carmen Dan a tinut sa sublinieze ca, desi Grindeanu a spus ca urma sa sune ministrii joi, pe ea nu a sunat-o nimeni. "Daca m-ar fi sunat, eram la minister", a mai spus ea, specificand ca activitatea se desfasoara in minister "fara sincope".

Fostul prefect de Teleorman a sustinut ca ea a fost deschisa la dialog, dar au fost "situatii in care am inteles doar ca sunt ascultata" si nu a existat niciun feed back.

Ministrul a venit si cu un exemplu, explicand ca, la un moment dat, a apelat la premierul Grindeanu, pentru ca era nevoie ca fenomenul infractionist sa fie mai bine gestionat. "I-am explicat situatia in amanunt si nici pana acum situatia nu a fost rezolvata cu ajutorul dansului, ci doar cu ajutorul meu si a celor din minister".

Practic, a spus ministrul, era nevoie sa fie alocata o suma, ceea ce nu s-a intamplat.

Iar prin situatii similare au trecut si ceilalti ministri, a mmai spus Carmen Dan.

Ministrul a explicat ca nu intelege de unde vine un astfel de comportament al lui Grindeanu: "Nimeni nu i-a dat lui Grindeanu o foaie si un pix ca sa scrie ministrii. Nimeni nu l-a oprit sa-si spuna parerea, atat in cadrul CEx, cat si in cadru oficial sau formal".

In continuare, ministrul a reiterat faptul ca demisiile depuse "nu sunt intamplatoare. Noi am vrut sa dam un semnal foarte clar ca nu mai putem continua in aceasta formula".

Intrebata daca e de parere ca ministrii au procedat bine depunand demisiile, Carmen Dan a explicat ca "membrii Guvernului nu au gresit; intai s-au dus si au discutat la Palatul Victoria, ulterior si in cadru politi ...citeste mai departe despre "Ministrul de Interne isi face bilantul, desi inca e in functie: Grindeanu e un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaun" pe Ziare.com

#Carmen Dan Grindeanu premier lanturi scaun, #Carmen Dan Grindeanu premierul nimanui, #Carmen Dan demisie, #Carmen Dan Grindeanu demisie , #Stiri Guvern