Ministrul Justitiei ii raspunde lui Iohannis: Prezinta trunchiat anumite pozitii. O decizie pe OUG se ia saptamana viitoare

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 16:33
888 citiri
Ministrul Justitiei ii raspunde lui Iohannis: Prezinta trunchiat anumite pozitii. O decizie pe OUG se ia saptamana viitoare
Foto: Facebook/Florin Iordache

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a transmis, vineri, ca presedintele Klaus Iohannis, care a cerut Guvernului Grindeanu sa retraga ordonantele pe Justitie, prezinta trunchiat anumite pozitii.

"Iohannis prezinta trunchiat anumite pozitii. Astept perioada urmatoare, ca tuturor autoritatilor le-am spus sa ne dea puncte de vedere. Rolul nostru este sa punem in dezbatere si sa gasim solutii", a spus Iordache la Romania TV.

Acesta a precizat ca pana vineri dupa amiaza a primit un singur punct de vedere oficial de la institutiile carora le-a solicitat avizul pe OUG privind gratierea si modificarea Codurilor Penale.

"Pana in acest moment nu am puncte de vedere oficiale decat de la Inalta Curte. Cand va veni premierul saptamana viitoare Guvernul va lua o decizie cu aceste ordonante", a continuat ministrul.

Iordache a insistat asupra faptului ca la MJ se face totul transparent si ca vor sa ia cea mai buna decizie.

"Numai in urma unei dezbateri putem lua cea mai buna decizie. Eu, ca minister, le-am pus in dezbatere publica, am solicitat de la cat mai multe autoritati puncte de vedere. Numai o dezbatere transparenta ne poate duce la o decizie buna", a continuat Iordache.

Reactia sa vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului Grindeanu sa retraga ordonantele de urgenta privind gratierea colectiva si modificarea Codurilor Penale. Acesta a criticat atat continutul actelor normative, cat si modul in care au fost lansate in dezbatere publica.

Seful statului a transmis ca cele mai importante voci din Justitie sustin ca aceste OUG "sunt neavenite, inacceptabile si par a fi facute cu dedicatie". ...citeste mai departe despre "Ministrul Justitiei ii raspunde lui Iohannis: Prezinta trunchiat anumite pozitii. O decizie pe OUG se ia saptamana viitoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Iordache Iohannis gratiere, #Iordache Iohannis OUG Justiei, #Ordonante pe Justitie , #Stiri Guvern